Zdravko Čolić rođen je u Sarajevu 30. maja 1951. godine, ubrzo je postao najistaknutija jugoslovenska pop zvijezda. Danas živi u Beogradu,  a tamo se doselio 1989. Čolić je svoje djetinjstvo proveo na Grbavici, gdje je u početku  igrao fudbal kao golman za “Železničar”; međutim, na kraju je shvatio da mu više odgovara atletika.

 

 

 

Na takmičenju je osvojio drugo mesto, izgubivši samo od tadašnje atletske ikone Nenada Stekića. Iako Čolić nije bio tako uspješan u atletici, pokazao je talenat za recitaciju, vještinu koju je često pokazivao u školskim aktivnostima. Osim toga, imao je snažnu strast za glumom, što ga je navelo da se pridruži Pionirskom pozorištu i igra u predstavama kao što su “Momci iz Pavlove ulice” i “Kekec i Mojca. Bavljenje muzikom bio mu je vatreni hobi, kojem se posvetio da izučava zamršenosti gitare, pa čak i pohađa muzičku školu. Uz druga Braču Isovića, zabavljao je publiku živahnim nastupima u lokalnom parku. U svojoj zajednici stekli su reputaciju dinamičnog dua Čolić i Isa iz Grbavice.

 

 

Kada su se Zdravko Čolić i Aleksandra pre dvadesetak godina venčali, mnogi su ostali zatečeni jer se smatralo da je poznata pop pevačica privržena momačkom životu. Par je godinama prije vjenčanja vodio privatan život, daleko od znatiželjnih očiju medija i javnosti. Uprkos tome što je zabavljala deceniju, Aleksandrina veza sa muzičarem je dugo ostala misterija za javnost. Ovo jasno pokazuje koliku je vrijednost Zdravko pridavao čuvanju privatnog života i dijeljenju samo sa svojim najmilijima. Iako su postojale glasine o njegovoj romantičnoj povezanosti s istaknutim ženama, one su vjerovatno bile neosnovane. Nije tajna da su hiljade žena širom bivše Jugoslavije, slavne ili ne, sanjale da stanu s njim pred oltar. Tokom televizijskog nastupa, muzičar se prisjetio određenog vremenskog perioda.

 

 

 

 

Spomenuli su kako su dobili brojna ljubavna pisma, pa čak i bračne ponude. Međutim, među tim pismima su bile i anegdote o mladoj ženi iz Makedonije koja je obukla vjenčanicu i otpratila svog kuma do kuće njegove porodice s namjerom da se uda za muzičara. Uprkos tome što je devojka bila spremna za brak, plan je bio neuspešan jer muzičar nije bio prisutan. Osim toga, majka muzičara s ljubavlju je podsjetila djevojku da njen sin, kojeg je od milja zvala “Zdravo”, još nije spreman za brak.