Ljiljana Jakšić, je široj javnosti poznatija kao glumica, a veliku je popularnost stekla ulogom Salvete, komičarke iz serije “Kursadžije”. Salveta je kod domaće javnosti simpatična. Unatoč 52. godini života, Ljiljana Jakšić ostaje u domovini s kćeri koja je inspirira i motivira. Salveta je iskreno govorila o poteškoćama s kojima se susrela prihvaćajući svoju ulogu majke.

 

 

 

 

Također je otkrila da je njezin partner prekinuo vezu nakon što je saznao da je trudna. Nakon ostvarenja mog životnog sna, moj partner je odlučio krenuti svojim putem i, iako mu to ne zamjeram, čvrsto vjerujem da nikoga ne treba prisiljavati na roditeljstvo. Sjećam se intervjua s jednom glumicom koja je izrazila svoje čuđenje načinom razmišljanja oca njezinog djeteta, koji je bio znatno mlađi od nje. Nakon što je pet puta prošla mukotrpan proces umjetne oplodnje, glumica se odlučila preseliti u drugu državu. Opće je poznata činjenica da se ženama koje prolaze kroz ovu borbu savjetuje da ustraju i ostanu optimistične. Osobno, smatram da je ključno zagovarati važno pitanje – veliku zabrinutost za mnoge žene koje se bore s mogućnošću da ne budu u mogućnosti imati djecu. Snažno se zalažem za ulaganje svih mogućih napora u rješavanje ovog problema, uključujući istraživanje načina za roditeljstvo, budući da je to ključno pitanje za mnoge pojedince koji bi mogli preispitivati ​​svoju sposobnost da usklade svoje obveze i osobni život. Čin roditeljstva sastoji se od kontinuiranih djela nesebičnosti, obrazovanja i odricanja bez očekivanja naknade.

 

 

 

Dobrobiti takve uloge često su neprimjetne, primjerice kada dijete postigne prekretnicu kao što je hodanje, govor ili pokazivanje ljubavi nježnošću poput zagrljaja ili kada roditelju kaže da ga voli. Salveta, poznata pjevačica, jednom je otkrila da je bila duboko obeshrabrena majčinim otpuštanjem vlastitog unuka. Dok je govorila, riječi su joj bile pune emocija. “Gubitak moje majke bio je razoran udarac”, rekla je. “Preminula je godinu dana prije Darijina rođenja. Unatoč tome, čvrsto se držim sjećanja na nju i veze koju smo dijelili”, potvrdila je. S naglaskom je izrazila kako mudrost i vodstvo njezine majke ostaju s njom, utječući na njezin svakodnevni život.