Za pojedince koji žele smršaviti, toplo preporučujemo da uključite ovaj divni recept za salatu u svoju rutinu doručka ili večere. Ne samo da će pomoći da se oslobodite viška kilograma, već će i osnažiti vaše tijelo prijeko potrebnim hranjivim tvarima. Da biste napravili ovu salatu, uzmite kupus, repu, šargarepu, limunov sok i maslinovo ulje kao osnovne sastojke. Narendajte kupus, repu i šargarepu u omjeru od 3 dijela kupusa, 1 dio repe i 1 dio šargarepe i pojačajte okus željenim začinskim biljem, kao što je peršun ili celer.

Zatim izmiksajte povrće da iscijedi sok, dodajući malo limunovog soka za pikantnost. Na kraju, salatu dolijte obilno pokapajući maslinovo ulje ili bilo koje drugo biljno ulje po želji, dok je preporučljivo izostaviti dodavanje soli. Konzumirajte ovu hranljivu salatu za večeru tokom tri uzastopna dana i bićete prijatno iznenađeni zapaženim rezultatima koje donosi, ostavljajući osećaj zadovoljstva i zadovoljstva.

Skidanje viška masnog tkiva sa stomaka može biti zastrašujući zadatak, ali certificirani nutricionist Loren Harris Pinkus ima nekoliko praktičnih savjeta koji zaista mogu imati značajan utjecaj. Prema Loren, pojedinci koji imaju tendenciju da skladište višak masnoće u bokovima i bedrima zapravo su pod manjim rizikom od razvoja metaboličkih stanja poput dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti u poređenju sa onima koji skladište masnoće u stomaku.

Kako biste osigurali optimalno funkcioniranje vašeg probavnog sistema, preporučljivo je uključiti prebiotička vlakna u svoju ishranu. Prebiotička vlakna mogu se naći u izobilju u voću i povrću, koje sadrži vlakna i škrob koje naše tijelo ne može probaviti. Dok se kardiovaskularne vježbe obično smatraju najefikasnijim načinom za ubrzavanje metabolizma i sagorijevanje masti, dizanje utega zapravo sagorijeva više kalorija i ima veći utjecaj na smanjenje abdominalne masti.