Stefan Smiljković (27) nedavno je postao istinski junak Pančeva kada je, pre dva dana, pronašao izgubljeni novčanik na ulici. Zahvaljujući informacijama s lične karte koja se nalazila unutra, uspeo je pronaći vlasnika, Branislava, koji je nezgodi izgubio novčanik nakon što je pao sa krova automobila.STEFAN VRATIO NOVČANIK VLASNIKU, KOJI MU NIJE OSTAO DUŽAN: Evo šta je dobio kao nagradu, moći će DOŽIVOTNO da je koristi!

Ovaj mladić izazvao je oduševljenje svojim postupkom, ne samo kod vlasnika novčanika već i među sugrađanima koji su saznali za priču putem Fejsbuk grupe. Ono što je posebno dotaklo i Stefana i njegove komšije jest činjenica da je vlasnik šlep službe, pa je odlučio nesebično darovati Stefanu doživotno besplatno šlepovanje kao znak zahvalnosti.

Vlasnik izgubljenog novčanika, zahvaljujući društvenim mrežama, istakao je svoju zahvalnost prema Stefanu javno, izražavajući mu veliku čast zbog vraćanja novčanika na adresu koja se nalazila u dokumentima. Gest je bio nesebičan, a Branislav je rešio da se iskupi tako što će Stefanu omogućiti besplatne usluge šlepovanja do kraja života.

Stefan, s druge strane, smiruje sve hvale i naglašava da nije heroj, već je samo želeo pomoći sugrađaninu u nevolji. Skromno tvrdi da nije očekivao nagradu, a da mu ona ne predstavlja materijalnu vrednost, već moralnu. Čak i bez poklona, kaže, ponovio bi isti postupak jer mu je bilo bitno vratiti novčanik vlasniku.

Stanovnici Pančeva prepoznali su Stefana kao heroja i hvale ga zbog njegove skromnosti i poštenja. Oduševljeni sugrađani iskazuju divljenje prema ovakvim mladim ljudima i izražavaju želju da bude još više takvih primera oko njih. Kroz reakcije na društvenim mrežama, poručuju da postoji nada u dobro, te smatraju Stefana uzorom u današnjem vremenu.