Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu nedavno je doneo odluku u vezi sa okrivljenim Milanom Radoičićem i zahtevom za pritvor. Nakon što je pažljivo saslušao argumente okrivljenog, sudija je na kraju odbio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje je tražilo određivanje pritvora zbog straha od opasnosti od bekstva.

Ovo značajno saopštenje objavio je Viši sud u Beogradu, osvetljavajući ishod ovog konkretnog pravnog slučaja. Istovremeno, prema iskazu optuženog, izrečena mu je mjera zabrane kojom je zabranjeno kretanje van prebivališta. Ovom merom izričito mu je zabranjen izlazak iz granica Republike Srbije bez prethodnog pristanka suda, kao i ograničen ulazak na teritoriju AP Kosovo i Metohija. Pored toga, imao je mandat da se redovno javlja u odgovarajuću policijsku stanicu 1. i 15. dana svakog mjeseca.

Pored toga, putna isprava okrivljenog, tačnije pasoš Republike Srbije, privremeno je oduzeta od strane nadležnih organa. Takođe, okrivljeni je uredno upozoren na moguće određivanje mjera pritvora u slučaju kršenja ili nepoštovanja nametnutih ograničenja i obaveza, kako se navodi u zvaničnom saopštenju. Okrivljeni je 2. oktobra 2023. godine optužen da je počinio više krivičnih djela, uključujući nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348. stav 4. i 3. Krivičnog zakonika.

Ovo je bilo u vezi sa njihovim učešćem u grupi koja čini krivična djela iz člana 349. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika. Pored toga, optuženi su za teško djelo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi sa članom 278 stav 1 Krivičnog zakonika. Milan Radoičić, koji ima 45 godina, pozvan je u utorak na saslušanje u Više javno tužilaštvo u vezi sa krivičnom prijavom protiv njega. Uprkos navodima, Radoičić je oštro negirao bilo kakvu umiješanost u ove zločine.