Severina je itekako svjesna značaja održavanja hranljive dijete ne samo za održavanje nivoa energije, već i za očuvanje svog fizičkog izgleda. To je razlog zbog kojeg je uspješno uspjela izbjeći višak kilograma kako je ušla u tridesete i dalje. Njen izbor u ishrani prvenstveno se vrti oko uključivanja obilja svježeg voća, povrća, cjelovitih žitarica i nemasnih izvora proteina kao što su riba i piletina. Održavanje konzistentne težine tokom nekoliko decenija nije lak zadatak, ali ova izuzetna osoba je uspela da postigne upravo to.

Sa visinom od 170 cm, cilj joj je da teži oko 55 kilograma, a začuđujuće, ovu težinu uspješno održava već dugi niz godina. Kada je u pitanju njena garderoba, ona se udobno uklapa u veličinu 36, a njene mere su 95-61-95. Iznenađujuće, prije nekoliko mjeseci donijela je čvrstu odluku da eliminiše štetne tvari iz svog tijela, usput postupno detoksirajući svoju ishranu. Međutim, ona otvoreno priznaje da ima priličan apetit i da potpuno uživa u raznovrsnoj hrani.

Uprkos tome, postoje tri specifična aspekta njenog životnog stila koje ona odlučno odbija da promeni na bilo koji način. Tokom dana na njegovom licu se pojavi ukupno pet malih nabora. Kad god ima priliku, aktivno se bavi fizičkim aktivnostima, pa mu postaje navika da se u njima sudjeluje šest puta sedmično. Jedna od njegovih rutinskih aktivnosti uključuje laganu tridesetminutnu šetnju svaki dan.

 

Nadalje, za doručak konzumira tri jaja, dok za ručak bira slatki riblji file. Kada je u pitanju večera, više voli da uživa u asortimanu sočnog voća. Naprotiv, njegova lična sklonost snažno naginje suši, jer mu je to nesumnjivo najomiljenije jelo. Štaviše, kako su godine prolazile, razvila je dosljednu rutinu početka svog dana osvježavajućim smoothiejem, pomno napravljenim od lokalnog voća i povrća.