Selma Bajrami, poznata pjevačica porijeklom iz Bosne i Hercegovine, nadaleko je poznata po svom doprinosu folk i pop žanrovima. Osim njezinog glazbenog talenta, slavna je i zbog jedinstvene koreografije, modnog smisla i živahne osobnosti. Unatoč tome što joj je ponuđena prilika da sudjeluje u reality televizijskim programima, ostala je nepokolebljiva u svojoj predanosti svojoj pjevačkoj karijeri. Nadalje, aktivno sudjeluje u brojnim dobrotvornim akcijama, često krasi pozornicu humanitarnih koncerata. No, valja napomenuti da je nedavno privukla pozornost medija zbog navodnih “nacionalističkih ispada”.

Iako joj je bivši ravnatelj BIA-e Aleksandar Vulin službeno zabranio ulazak u Srbiju, folk pjevačica Selma Bajrami nakon povratka iz beogradske zračne luke 22. siječnja nastavlja se aktivno promovirati. Prema pisanju Blica, Selma se nedavno osvrnula na Ramba Amadeusa, koji je govorio o periodu kada se gorljivo promovira nacionalizam i potenciraju podjele. Unatoč svakodnevnom kritiziranju nekih, Selmini pristaše tvrde da ona nikada nije gajila zle namjere, što je i osobno potvrdila.

Nacionalizam je tema koja se prvenstveno tiče pojedinaca koji mjesečno zarađuju do 300 eura. Ova priča je posebno skrojena za njih. Kad nečija plaća prijeđe 500 eura, rasprava se prebacuje na modu i kafiće. Na granici od 1.000 eura fokus se pomiče na teme kao što su zdrava prehrana i planiranje ljetovanja i zimskog odmora. No, kada primanja prijeđu 3000 eura, svako likovanje prestaje. Razgovori se tada vrte oko vremenske prognoze i stvari srca. Selma je te osjećaje prenijela na Instagramu.

Tijekom skandala, vrijedi istaknuti da je Selma samoinicijativno “razotkrila svoje neprijatelje” podijelivši na društvenim mrežama video iz Beograda, čiji tačan datum nije poznat. Nadalje, otvoreno je prozvala Novaka Đokovića zbog njegovog druženja s pjevačicom Ritom Orom iz Prištine.