Pjevač Džej Ramadanovski, čija je životna priča prikazana u filmu “Nedelja”, ostaje upamćen kao osoba puna vedrine i pozitivne energije, uvijek spremna da razveseli ljude oko sebe. Ovaj momak s Dorćola bit će zapamćen i po brojnim anegdotama i legendarnim gradskim pričama koje će se prepričavati.

Njegove priče su često bile predmet prepričavanja, jer je bio čovjek čistog srca i spontanosti. Kao osoba koja je odrasla u narodu, neposredno je dijelio neobične priče iz svog života. Jedna od njih opisuje susret s patrijarhom Pavlom u Beogradu ispred Saborne crkve. Džej je prolazio taksijem kada je ugledao patrijarha na trotoaru i odmah zamolio vozača da zaustavi vozilo.

  • Izašao je iz taksija i prišao patrijarhu.“Ćale, jel mogu da ti ljubim ruku?” – prenosi taksist koji je vozio Ramadanovskog, što je kasnije potvrdio i sam pjevač. Iako je slavio Svetu Petku, slavu koju je preuzeo od bivše supruge Nade, i redovito odlazio u crkvu na Kalemegdanu, nije mijenjao svoju vjeru. “Rođen sam u miješanoj obitelji.

Budući da je otac musliman, a majka hrišćanka, naslijedio sam očevu vjeru. Rastao sam na ulici i nisam bio u mogućnosti razmišljati o tome hoću li reći da sam katolik, pravoslavac ili musliman. To mi jednostavno nije bilo važno, ali kako su godine prolazile, postajao sam sve pobožniji. Redovito odlazim u crkvu Svete Petke, gdje palim svijeće za svoje najbliže. Jedno vrijeme čak sam tamo odlazio svaki dan, dok sam u džamiji bio samo nekoliko puta”, ispričao je Ramadanovski jednom prilikom za Skandal.

  • Nakon što su srpski mediji objavili vijest da je preminuli Džej Ramadanovski želio promijeniti vjeru, njegova kći Marija se oglasila na Instagramu, demantirajući te tvrdnje. “Poštovani novinari, Džej Ramadanovski je bio muslimanske vjeroispovijesti od oca Mazlama i majke Barije. Oba su mu roditelja bila muslimani porijeklom iz Makedonije.

Poštovao je i volio Svetu Petku te je svake godine obilježavao. Nikada nije spominjao da želi promijeniti svoju vjeru. Molim vas da prestanete s naslovima i člancima koji narušavaju ugled i čast našeg voljenog oca. Pustite nas da ga u miru ispratimo. Porodica Ramadanovski”, napisala je Marija na Instagramu. Džej je 2020. godine po muslimanskim običajima sahranjen u Beogradu.

BONUS TEKST

Džej Ramadanovski, poznat i kao Đorđe Ramadanovski, bio je popularni srpski pjevač rođen 29. studenog 1966. godine u Beogradu. Njegova karijera u glazbi obilježena je njegovim prepoznatljivim glasom, šarmom i talentom za zabavu publike.

Rođen u muzičkoj obitelji, već je od rane mladosti pokazivao interes za glazbu. Njegov otac, Ramadan Ramadanovski, također je bio glazbenik, što je vjerojatno utjecalo na Džejev rani razvoj glazbenog talenta. Džej je svoju karijeru započeo kao tinejdžer, nastupajući u raznim bendovima i klubovima širom Beograda.

Njegova glazbena karijera uzela je zamah kada je potpisao ugovor s diskografskom kućom i objavio svoj prvi album. Njegova glazba kombinirala je elemente popa, rocka i folka, a njegove pjesme brzo su postale popularne među publikom u regiji.

Džej je stekao posebnu popularnost tokom 1990-ih godina, kada je postao poznat po hitovima kao što su “Čija si”, “Tebi i meni za prosle dane” i mnogim drugim. Njegov prepoznatljiv glas i energičan nastup na pozornici osigurali su mu vjerne obožavatelje širom bivše Jugoslavije.

Osim glazbenih uspjeha, Džej je bio poznat i po svom šarmu i harizmi. Bio je omiljen među publikom i medijima zbog svog optimizma i vedrog duha.

Nažalost, Džej Ramadanovski preminuo je 2020. godine u 54. godini života, ostavljajući iza sebe bogato naslijeđe u svijetu glazbe i mnoge koji će ga pamtiti po njegovim pjesmama i nezaboravnim nastupima.