Dejan Dragojević, rođen 18. juna 1996. godine u Novom Sadu, afirmaciju je stekao gostovanjem u reality programima poput “Parova” i “Zadruge”. S prebivalištem u Veterniku, mlađi je brat Davida Dragojevića koji se također proslavio realityjem.

Dejan je 2017. godine stupio u brak sa Dalilom Dragojević, bosanskom starletom koja je izašla kao pobjednica pete sezone “Parova”. Dejan je prvi put izazvao pažnju srpske i regionalne publike 2016. i 2017. godine kao takmičar u reality showu “Parovi” koji se emituje na “Happy” televiziji. Unatoč zategnutim odnosima sa starijim bratom Davidom, Dejanu je velika popularnost donijela veza i kasnije brak s Dalilom Mujić, poznatom i kao Dalila Moreno. Par se ponovo okupio u šestoj sezoni “Parova”, pri čemu je Dalila osvojila drugo, a Dejan treće mjesto.

Od septembra 2019. do januara 2020. gostovali su u rijalitiju “Zadruga 3” koji se emitovao na televiziji “Pink”. Nakon ukupno 126 dana provedenih u natjecanju poznatom kao “Zadruga”, bračni par Dragojević svojevoljno se povukao. Zbog toga je producentska kuća objavila da će morati platiti kaznu od 50 tisuća eura zbog kršenja ugovora. Ubrzo u septembar 2021. Dejan i Dalila vratili su se kao učesnici pete sezone rijalitija „Zadruga“. Od tada je njihovo skandalozno ponašanje uporno na naslovnicama lokalnih i regionalnih tabloida. Dragojević je na kraju izašao kao pobjednik “Zadruge 5” zahvaljujući velikoj podršci publike, dok je Dalila osigurala drugo mjesto.

Dejan Dragojević, pobjednički natjecatelj Zadruge i bivši sudionik reality programa, u nedavnom je otkriću otvoreno priznao vjerski preobražaj otkrivši da je u posljednje četiri godine primio islam. Tijekom njegova boravka u reality showu oko Naiema se puno nagađalo, a po odlasku je on osobno potvrdio sve sumnje.

Nakon vjenčanja s Dalilom Dragojević, Dejan je doživio duboku transformaciju svojih vjerskih uvjerenja. Iako se suzdržavao od razgovora o ovoj temi tijekom svog vremena u reality showu, na kraju je otkrio svoju novopronađenu vjeru tijekom posjeta Meki i Medini tijekom svetog mjeseca Ramazana. Vesna Rivas, još jedna bivša natjecateljica iz showa “Parovi”, tvrdi da je Dejan Dragojević, koji je u show prvo ušao s Dalilom, dobio ime Zijad zbog prelaska na islam. Prema Vesninim riječima, Zijad i Dejan Dragojević su jedna te ista osoba.

U Mekki je Dejan Dragojević održao govor u kojem je velikodušno podijelio dio svog duhovnog puta. Trenutno se nalazim u Makki, Saudijska Arabija, privilegiran sam primiti Allahov milostivi poziv upućen Njegovim odabranim sljedbenicima. Iskustvo u koje sam trenutno uronjen doista je neopisivo. Ovo sveto mjesto je isključivo posvećeno Allahu i ja sam duboko počašćen Njegovim pozivom. Uz moje suvjernike iz Novog Pazara, Bosna i Hercegovina, bavio sam se bogoslužjem u svetim okvirima ovih zidina. Ovo hodočašće ima ogroman značaj za svakog muslimana, kako je to Dejan dobro objasnio, ali nije bez ikakvih izazova. Unutar ovog posvećenog prostora imperativ je proliti suze i prigrliti trenutke radosti.

Za pristup je imperativ da dođete okićeni u precizno skrojenim ručnicima, potpuno se suzdržavajući od bilo kakve odjeće ili donjeg rublja. Molitva ima neizmjerno značenje unutar granica ovog prostora, predstavljajući oličenje pobožnosti. Upuštanje u rasprave o islamu činilo mi se suvišnim, jer su oni u mojoj blizini pokazivali nedostatak razumijevanja. Ova spoznaja sinula mi je iznenada dok sam razmišljao o svojoj odluci da poduzmem ovu ekspediciju.