Novak Đoković, koji se smatra najizuzetnijim teniserom u istoriji, istraživao je razne krajeve sveta, ali je i dalje duboko vezan za svoje poreklo. Ovo porijeklo može se pratiti od osebujnog crnogorskog zaseoka Jasenovo polje, koje se nalazi u blizini Nikšića. Svakog ljeta, tokom odmora u Crnoj Gori, Novak namjeri posjetiti ovo selo, gdje je rođen njegov djed Vladimir Đoković.

Međutim, ono što ostaje uglavnom nepoznato je Novakova uporna težnja tokom protekle decenije da stekne baš onu zemlju koja je nekada pripadala njegovim precima. Uprkos brojnim izazovima sa kojima se suočavaju, Nole i njegova porodica ostaju nepokolebljivi u svojoj odluci da obnove dom predaka. Njihova odlučnost da poštuju rodno mjesto svog pradjeda i održe njegovu sentimentalnu vrijednost podstiče njihovu nemilosrdnu potragu za rješenjem. Iako je put možda težak, Đokovići ostaju posvećeni savladavanju prepreka i vraćanju kući nekadašnji sjaj. Prema izvoru Kurira, navodi se da su ovi dalji rođaci “nasledili” imovinu, što je dodatno zakomplikovalo situaciju.

Porodica Đoković bavi se ovim pitanjem više od deset godina, upuštajući se u stalne razgovore kako bi pronašli rješenje. Međutim, uprkos njihovim naporima, konačno rješenje tek treba doći. Nole je ove godine imao priliku posjetiti imanje na kojem je rođen njegov djed Vlad. Nažalost, protok vremena je uzeo danak na nekada velebnoj kući u malom selu Jasenovo polje, a ostali su samo zidovi. Uprkos svom trošnom stanju, Novak i njegova porodica imaju duboku emotivnu vezu sa mestom, jer je tamo rođen njihov pradeda. Sa snažnom odlučnošću, oni su se usmjerili na obnovu kuće, sa ciljem da joj vrate nekadašnji sjaj.

Međutim, Đokovići se suočavaju sa značajnom preprekom u svojim planovima zbog složene vlasničke istorije imovine. Imanje je u prošlosti bilo u vlasništvu daljih rođaka kojih ima desetak.