Priča o ženi sa lupusom kojoj je bila potrebna transplantacija bubrega možda je već bila ispričana, ali ova konkretna priča je zaista izvanredna i zaslužuje pažnju. Lucy Humphrey je izdržala izazove lupusa nevjerojatnih 15 godina i našla se u teškoj situaciji, očajnički joj je bio potreban donor bubrega nakon što su njeni bubrezi prestali da funkcionišu. Tokom spokojnog izlaska na plažu, u pratnji njene partnerke Senide Owen i njihovog odanog dobermana po imenu Indi, dogodio se neočekivani i izvanredan susret.

Indi je, pokazujući osebujnu intuiciju, više puta prilazila nepoznatoj ženi, što je na kraju dovelo do zapanjujućeg otkrića da je ovaj stranac idealan za Lucynu transplantaciju bubrega, prkoseći astronomskim izgledima od 1 prema 22 miliona. Zahvaljujući Indinoj neobjašnjivoj intuiciji i naizgled božanskoj intervenciji, Lucyin život je čudesno pošteđen kandži očaja i dobila je drugu šansu za život. U fascinantnom preokretu događaja, Indi je uspjela ući u trag ženi po imenu Katie James, genijalnoj osobi u četrdesetim godinama koja se slučajno našla na popisu potencijalnog donatora.

Zapanjujuće, ispostavilo se da je Katie bila savršena za Lucy, što je čini savršenom kandidatkinjom. Intrigu je dodala činjenica da je Katie usputno spomenula da je Lucyin izuzetan oporavak, koji se dogodio nakon medicinske procedure, jedan doktor smatrao čudesnom pojavom, dok je drugi doktor imao drugačije mišljenje. Bila je to nevjerovatna sreća što je Indi naišla na Katiein miris na plaži, jer je ovo otkriće na kraju dovelo do identifikacije idealnog donatora.

Bez ovog vrijednog traga, mogućnost pronalaženja tako odgovarajućeg partnera za Lucy možda je ostala nepoznata na neodređeno vrijeme. Indina intuicija je snažno ukazivala na to da je Katie ljubazna, nesebična osoba koja pruža podršku i koja je izgledala gotovo poslana s neba posebno za nju.