Slavica Radić, ćerka Jove Radića i Ljubice Mailć, trenutno se svrstava među najbogatije žene na svetu, sa svojim bogatstvom procenjenim na oko 1,2 milijarde dolara. Tokom braka s Berniejem Ecclestoneom, Radić je svojevremeno otkrila da joj obrazovanje nije na prvom mjestu, ali je briljirala u sportovima poput odbojke i rukometa. Tokom detinjstva, životni standard Slavice bio je drugačiji od standarda njenih vršnjaka zbog stalnih finansijskih problema u njenoj velikoj porodici, koje su pogoršane razvodom njenih roditelja.

 

 

 

 

Slavica je u jednom trenutku čak bila osumnjičena i za krađu novčanika. U takvim okolnostima morala je brzo sazreti i osamostaliti se. Počela je da radi kao model da bi zaradila svoju prvu platu, a na kraju je dobila mesto na naslovnoj strani časopisa ‘Start’ ranih 1980-ih. To ju je dovelo u Milano gdje je nastavila karijeru modela. Trka Formule 1 u Monci 1981. bila je prekretnica u Slavičinom životu, jer je sa 23 godine angažovana od strane organizatora trke da promoviše sportsku odjeću ‘Fila’. Bez njenog znanja, Bernie Eccleston, ključna figura u spektaklu, posmatrao ju je sa strane dok je proklinjala i vrućinu i trku. Ne samo da je bio istaknuti član događaja, već je bio i vlasnik Brabham tima, koji je ugostio neke od najpoznatijih vozača u istoriji Formule 1. Frustriran vrućinom i tempom trke, svalio sam se na obližnji zid da zapalim cigaretu. Tada me je spazio i uputio poziv u svoj “Moto-hotel”, luksuzni autobus koji je služio kao njegova mobilna kancelarija. Iako mi je ponudio piće, teško smo se sporazumijevali zbog mog ograničenog engleskog i njegovog nedostatka znanja talijanskog.

 

 

 

Pokušao sam da mu ostavim svoj broj telefona, ali sam nažalost dao pogrešan. Uprkos tome, uložio je značajne napore da me uđe u trag, obilazeći globus da bi me locirao u roku od samo nekoliko dana. Ovu priču je Slavica novinarima ispričala tokom 1920-ih. Tokom tog perioda, ona je boravila u Londonu i bila je zadovoljno udata za čoveka značajnog bogatstva, koji se svrstavao među najbogatije na svetu. Njihovo prebivalište nalazilo se u blizini Hyde Parka, zauzimajući devetospratnicu u visokoj zgradi u vlasništvu Khashoggija, arapskog tajkuna. Berni je početna četiri sprata zgrade transformisao u svoje kancelarije, ostavljajući prvih pet spratova za Slavicu i sebe, sa panoramskim pogledom na London. Slavica je ponosno spomenula postojanje bazena na poslednjem spratu, ali je ubrzo otkrila neočekivani nedostatak njegove lokacije. Često je nailazila na muževljeve stručne saradnike dok je bila na podu, što je značilo da je bila obavezna da se sve vreme oblači, čak i kada je pratila decu u park. Slavica se duhovito prisjeća ovog aspekta njihovog životnog uređenja unutar staklene konstrukcije. 2008. godine pojavila se vijest da je brak između Slavice i Bernija u procesu raspada. Britanski list prvi je objavio da je Slavica, koja je tada imala 50 godina, napustila njihovu rezidenciju od 10 miliona funti i dobila pravnog zastupnika. Iako je Bernie demantovao tvrdnje u novinama, navodeći da se Slavica samo privremeno odselila zbog buke koja je dopirala sa susjednog gradilišta, to nije bila istina. U stvarnosti, Slavica je napustila Bernija. Razlog njihovih neslaganja bila je Bernijeva nepokolebljiva posvećenost svom poslu, što je na kraju dovelo do Slavicine dosade. U stvari, čak je otišla toliko daleko da je izjavila da nije zainteresovana za bračni život. Slavica je izrazila nezadovoljstvo partnerovom rutinom, navodeći da od njega ništa ne dobija.

 

 

 

 

Po povratku s posla oko 20 sati, večera i odmah odlazi u krevet, ne pokazujući nikakvo interesovanje za bilo šta drugo. Čak i tokom odmora ne može ostati neaktivan duže od nekoliko minuta. Osim toga, nedostaje mu bilo kakvih hobija i druge osobe su mu nezanimljive. Slavica željno iščekuje osamostaljenje ćerki kako bi konačno mogla da počne da živi samostalnim životom. Dana 10. marta 2009. brakorazvodna parnica je okončana za samo 58 sekundi. Tek toliko je sudiji trebalo da pročita presudu kojom je bez ikakvog spora odobrena podjela imovine između bivših supružnika. Prema odluci, Slavici su dodijeljene nekretnine u vrijednosti od preko milijardu dolara i udio u dionicama.