Pevačica Seka Aleksić se pre više od deset godina nastanila u Staroj Pazovi, gde je izgradila predivan dom koji su neki zlonamernici tada opisali kao kuću usred kukuruznog polja. Međutim, svako ko je prošao pored njenog doma mogao je videti rajsko dvorište koje izgleda potpuno drugačije od običnog polja kukuruza.

  • Seka Aleksić i njen suprug Veljko Piljkić imaju impresivan dom izgrađen na velikom placu. Na ovom prostranom imanju nalaze se veliki bazen, ostava, kokošinjac, bašta, razno ukrasno i voćno drveće, kao i uredno pokošeni travnjak. Tokom proleća, dvorište oživljava u cvetu, a posebno se ističe zbog dece koja ga ispunjavaju.

  • Pevačicini sinovi, Jakov i Jovan, su veoma druželjubivi i često pozivaju drugare iz škole i vrtića u svoj dom, pa se dvorište često pretvara u mesto za igru i zabavu. Seka često deli fotografije na Instagramu koje prikazuju kako se njeni sinovi zabavljaju u prostranom dvorištu, vozeći bicikle i rolere po velikoj betonskoj stazi.

Porodica često proslavlja rođendane u dvorištu, gde profesionalni dekorateri transformišu prostor u bajkovitu scenu. Seka je takođe snimila mnoge fotošutinge ispred svoje kuće.

Najomiljeniji deo dvorišta tokom letnjih meseci za celu porodicu, kao i njihove prijatelje, je veliki bazen okružen palmama. Ovaj prostor pruža egzotičan izgled, sa toplim zemljanim tonovima, stvarajući atmosferu tropske destinacije, umesto da deluje kao deo dvorišta u Staroj Pazovi.

BONUS TEKST

Susam (Sesamum indicum i Sesamum orientale) je biljka koja se uzgaja širom sveta zbog svojih hranljivih semenki i ulja. Semenke susama su mala, ali izuzetno bogata hranljivim materijama. Susam je poznat po svojim lekovitim svojstvima i koristi se u pripremi mnogih jela, peciva, kolača, namaza, pa čak i ulja.

 

Visokokvalitetno ulje: Susam sadrži preko 50% visokokvalitetnog ulja koje se koristi u kulinarstvu i medicini.
Vitamini i minerali: Semenke su bogate vitaminima i mineralima, uključujući gvožđe, kalcijum, cink i magnezijum.
Biljna vlakna: Pomažu u održavanju zdravlja probavnog sistema.

Lekovita svojstva:

Antioksidanti: Susam sadrži vitamin E, koji je poznat kao izvrstan antioksidans.
Smanjenje holesterola: Fitosteroli iz susama mogu pomoći u redukciji lošeg holesterola.
Podrška kostima i zubima: Zbog visokog sadržaja kalcijuma, susam pomaže u jačanju kostiju i zuba.
Podrška kardiovaskularnom zdravlju: Susamovo ulje može pomoći u regulaciji krvnog pritiska i smanjenju rizika od srčanih bolesti.

Upotreba:

U kuhinji: Susam se koristi u pripremi raznih jela, peciva, hleba i namaza.
Kozmetika: Susamovo ulje se koristi u proizvodnji kozmetičkih proizvoda, posebno za negu kože i kose.
Lekovita upotreba: Postoji mnogo tradicionalnih lekova koji koriste susam za lečenje različitih tegoba, poput kašlja, prehlade i migrene.

Bele i crne semenke:

Beli susam: Najčešći tip susama, koristi se u kulinarstvu širom sveta.
Crni susam: Ima jači ukus i veći sadržaj hranljivih materija.

Saveti:

Kupovina i skladištenje: Preporučuje se kupovina susama u manjim količinama kako bi se osiguralo da je svež.
Priprema: Susam se može pržiti ili mleti kako bi se poboljšala apsorpcija hranljivih materija.
Susam je svestrana i hranljiva namirnica koja može doprineti opštem zdravlju i dobrobiti organizma.

Priprema semena susama je ključna za potpuni unos hranljivih materija. Razni recepti uključuju susam u kombinaciji sa jogurtom, vinom, medom i drugim sastojcima za lečenje migrena, kašlja, prehlade i drugih tegoba. Susam je svestrana namirnica koja doprinosi zdravlju na više načina.