U ovom članku ulazimo u zadivljujuće carstvo Hollywooda i istražujemo fascinantnu temu legendarnih glumica. Osim toga, razmišljamo o nedavnoj dodjeli Oscara, gdje su ove iznimno talentirane žene osvojile publiku, unatoč tome što kući nisu odnijele najviša priznanja.

Danas je naša pozornost usmjerena prema cijenjenoj Glenn Close, glumici neusporedivog iskustva, čija se slavna karijera protegla kroz impresivnih pet desetljeća, obilježena nebrojenim filmskim ostvarenjima. Ipak, njezino se osobno putovanje odvija kao doista zadivljujuća priča. Tijekom svog izvanrednog angažmana u industriji zabave, Glenn Close, poznata i slavljena glumica, prikupila je izvanredan niz pohvala i priznanja. Ipak, detalji koji okružuju njezin osobni život i romantična partnerstva ostaju zagonetni.

Kao prava ikona Hollywooda, Glenn Close ostavila je trajan utjecaj na svijet filma, prikupivši mnoštvo prestižnih nominacija uključujući Emmy, Zlatni globus, Tony i Grammy. Iako tek treba osigurati osvajanje Oscara, ona je jedna od najčešće nominiranih glumica koja nije preuzela željenu nagradu, činjenica koja je nikada nije istinski uznemirila. Razmišljajući o ovom pitanju, Glenn je razmišljao o onima koji bi se mogli smatrati neuspješnima u ovom specifičnom području.

Među njom bilo je pet pojedinaca koji su pobrali priznanje za svoja revolucionarna postignuća. Događaj je bio od golemog prestiža, što ju je natjeralo da se zapita: “Postoji li nešto veće vrijednosti od ovoga?” Nakon što je ušla u svijet 1947., glumica je imala dovoljno sreće da se susreće s brojnim izvanrednim slučajevima u svojoj karijeri i privatnom životu. Ljubav ju je više puta blagoslovila, a jedan od najcjenjenijih ishoda jedne od tih romantičnih veza je njezina voljena kći, tema o kojoj često dijeli na raznim platformama društvenih medija.

Unatoč raspadu sva tri braka, Glen se ni u tom pogledu ne smatra neuspješnom. Prema izvješću Hollywood Lifea, postoji zanimljivo opažanje koje sugerira da žene često oblikuju svoj osjećaj o sebi prema željama i očekivanjima muškaraca. Magazin People dokumentirao je intrigantan koncept Katharine Hepburn, koji tvrdi da su muškarci i žene suštinski različita bića koja koegzistiraju u neposrednoj blizini, ali samo povremeno komuniciraju jedno s drugim. Ova je ideja očarala Glena, kako je opisano u časopisu People.

Glen, koji je stupio u brak s članom rock benda Cabotom Wadeom u dobi od 22 godine 1969., jednom je njihovu zajednicu nazvao “dogovorenim brakom”, kako je primijetio časopis Parade. Nakon raspada prvog braka, ušla je u zajednicu s biznismenom Jamesom Marlasom samo dvije godine nakon što je dobila svoju prvu nominaciju za Oscara. Nažalost, njihovo je partnerstvo završilo nakon tri godine, s malo podataka o njihovoj vezi.

Na jedinstvenoj ceremoniji održanoj u Maineu, izmijenila je zavjete s inženjerom Davidom Shawom 2006. Njihova bračna veza trajala je ukupno 9 godina prije nego što su se odlučili prijateljski rastati, izbor koji je Glenn opisao kao “zajednički”. Vrijedi napomenuti, u intrigantnom razvoju događaja, da je svoje jedino dijete dočekala izvan granica braka. Nakon uloge u filmu Fatal Attraction 1987. godine, upustila se u romantičnu vezu s Johnom Starkom, filmskim producentom. Kći Annie rodila im se 1988. Iako su se ranih devedesetih razišli, ostali su složni u odgoju Annie, koja se također okušala u svijetu glume. U intervjuu za časopis People 2018. Annie je izrazila zahvalnost svojim roditeljima na stvaranju stabilnog okruženja i njegovanju osjećaja normalnosti.