Baba Vanga, često nazivana ‘Nostradamusom sa Balkana’, ostavila je neizbrisiv trag u istoriji zbog svojih neobičnih vidovnjačkih sposobnosti. Njene izuzetne moći razvile su se nakon tragedije iz njenog detinjstva kada je oslepela tokom razorne oluje. Smatraju je izuzetno tačnom u predviđanju događaja, uključujući napade Al-Qaide 11. septembra i Brexita. Nedavno je podelila uznemirujuća predviđanja za 2024. godinu, a neka od njih već postaju stvarnost.

Iako mnogi izražavaju skepticizam tvrdeći da su njeni citati često pogrešno interpretirani, postoji deo populacije koji veruje u autentičnost njenih predviđanja. Ključna predviđanja za 2024. godinu uključuju atentat na ruskog predsednika Vladimira Putina od strane sunarodnika, upotrebu oružja za masovno uništenje od strane “velike nacije”, teroristički napad u Evropi, globalnu ekonomsku krizu i promene u nebeskoj putanji s potencijalnim ozbiljnim posledicama po klimatske obrasce i nivoe zračenja.

Posebno je primetno njeno predviđanje mogućih talasa sajber-napada, gde bi iskusni hakeri mogli direktno ciljati kritičnu infrastrukturu, ugrožavajući nacionalnu sigurnost. Ova vizija podseća na ozbiljnost pretnji koje moderno društvo može doživeti u digitalnom dobu.

Baba Vanga je takođe delila optimistične vizije, uključujući revolucionarne medicinske tretmane za do sada neizlečive bolesti, poput Alzheimerove bolesti, i tvrdila je da će do 2024. godine biti otkriven lek za rak, pružajući nadu milionima ljudi širom sveta.

U pogledu tehnološkog napretka, Baba Vanga je predvidela revoluciju u kvantnom računarstvu. S obzirom na brz razvoj kvantnog računarstva, koje već nadmašuje mogućnosti tradicionalnih računara, ovo predviđanje postaje sve značajnije. Ako se ostvari, mogli bismo svedočiti ne samo velikim promenama u računarskoj tehnologiji već i napretku veštačke inteligencije.

Dok neki zadržavaju skepticizam prema proročanstvima Babe Vange, drugi se pitaju da li se u njenim rečima krije suštinska istina i upozorenje na događaje koji tek treba da se odigraju.