Uz mnoštvo koncerata iza sebe, u sjećanju se posebno izdvaja jedan nastup Miroslava Ilića u potpuno krcatoj Areni. Publika je bila očarana dok je održao očaravajući nastup, prikazujući svoje bezvremenske pjesme koje su donijele neizmjernu radost publici. Na glavnim mjestima sjedili su članovi njegove obitelji, a svu pozornost privukla je kći Marija koja je svečano ušla uz supruga Dragana Šutanovca i sina Predraga.

Započevši zadivljujućom izvedbom njegovih cijenjenih pjesama, koncert je zapalio električnom energijom. Nakon toga Miroslav je održao očaravajući govor koji je izazvao potpunu pozornost publike. Njegova nepokolebljiva predanost glazbi može se zahvaliti njegovoj majci, čija se prerana smrt dogodila kada je imao samo 25 godina. Razdoblje koje je uslijedilo pokazalo se kao najteže s kojim se ikada susreo. Činilo se da je svaki aspekt njegova postojanja, od financijskih pitanja do turneja i njegove profesionalne putanje, pogođen nesrećom.

Čak je i sama pjesma postala izvor frustracije. U tom ključnom trenutku dao je svečani zavjet da više nikada neće uzeti mikrofon u ruke. Pjesma kao da mi je ukrala dragocjene trenutke koje sam cijenio s osobom koja zauzima najviše mjesto u mom srcu. Kad sam se vratio iz Bugarske i ugledao majku, osjetio sam da joj vrijeme klizi kroz prste. Taj posljednji susret s njom zauvijek će mi ostati urezan u sjećanje. Pjevač “Hita” dobio je duboko dirljivu poruku od svoje majke u kojoj je istaknula dubok utjecaj njegove glazbe na živote ljudi. Izrazila je zahvalnost na njegovom glazbenom talentu i neizmjernoj radosti koju donosi nebrojenim pojedincima, čak i onima s kojima se nikad nije susreo.

Pripisala mu je vlastitu sposobnost pjevanja i pozvala ga da nastavi dijeliti svoj dar, uvjeravajući ga da će joj sama pomisao na njegove izvedbe donijeti utjehu i sreću. Kao odgovor na to ga je od srca zamolila da obeća da će nastaviti pjevati sve dok ona bude sposobna i bude osjećala poziv glazbe. Kad sam imao 25 ​​godina, moja je majka preminula u dobi od 47 godina. Duboko me žalosti što nije imala priliku svjedočiti mojim postignućima i osobnom razvoju. Uvjerena sam da sam naslijedila sve njezine divne osobine. Od svih u svom životu, najviše sam cijenio svoju majku zbog njene nepokolebljive odanosti i brižne prirode. Iako ona više nije sa mnom, nastavljam slijediti njezine upute i ustrajati u svojoj ljubavi prema glazbi.

Dodatna biografija Miroslava Ilića:

Miroslav Ilić stekao je ogromnu slavu i popularnost kao srpski pjevač specijaliziran za folk i pop-folk glazbu, što ga čini jednom od najpoznatijih osoba u tom žanru. Nakon završene gimnazije u Čačku, Ilić je nastavio školovanje upisujući Fakultet elektrotehnike u Skoplju. Godine 1972. Miroslav Ilić kreće na svoj pjevački put izdavanjem singla pod nazivom “Voleo sam devojku iz grada”, autora Dobrice Erića i skladbe Obrena Pjevovića. Ovaj debitantski snimak nastao je u izdanju izdavačke kuće Diskos iz Aleksandrovca.

Nakon objavljivanja te pjesme, doživio je izuzetan trijumf s LP-om pod nazivom “Sreli smo se”, snimljenom 1979. u Produkciji Radio-televizije Beograd, trenutak koji se sada čini dalekim. Sljedećih godina ostvaruje suradnju s cijenjenim skladateljima među kojima su Dragan Aleksandrić, Predrag Vuković Vukas i tekstopisac Radmila Todorović Babić. Raka Đokić, njegov menadžer, marljivo prati njegovu karijeru, a on udružuje snage s željnom i omiljenom pop senzacijom Lepom Brenom za nezaboravne koncerte. Zajedno surađuju na mini-LP-u koji uključuje himnu “Jedan dan života” (1985.), koja je osvojila vrh top lista.

Među njegovim značajnim uspjesima u karijeri niz je hitova koji su osvojili vrhove top-ljestvica, uključujući “Djevojka iz grada”, “Moravsko predvečerje”, “Vino točim, a vino ne pijem”, “Pozdravi je, pozdravi je”, ” Šumadija“, „Jesen sedamdeset i prva“, „Razbiću čašu od kristala“, „Nije život jedna žena“, „Drugo te čini neobičnim“, „Ova noć“, „Božanska žena“, „Bili smo prijatelji“, “Tebi”, “Smiješan si”, “Nasmiješi se, nasmiješi se”, “Nedostaješ mi jako”, “Lažem da vrijeme liječi sve” i “Ameriko…