Viši sud u Beogradu saopštio je danas da je ocu produžen pritvor, koji se dovodi u vezu sa tragičnim incidentom sa dečakom ubicom iz Osnovne škole “Vladislav Ribnikar”. Odlukom suda ovaj pritvor se sada može produžiti na period do 30 dana.

Viši sud je naveo da je razlog za produženje pritvora okrivljenom postojanje jedinstvenih okolnosti koje sugerišu da bi, ukoliko bi bio pušten na slobodu, verovatno ponovo počinio isto krivično delo u kratkom vremenskom periodu. Osim toga, postoji osnovana sumnja da je počinio teško krivično djelo za koje je zaprijećena kazna zatvora od deset godina, a priroda i težina djela izazvali su zabrinutost javnosti, što bi potencijalno moglo poremetiti pravičan i uredan napredak tekućeg pravnog postupka. postupaka.

Optuženi se tereti za počinjenje teškog krivičnog djela koje predstavlja prijetnju po opštu sigurnost i dobrobit javnosti. Apelacioni sud u Beogradu daje mogućnost pojedincima da podnesu žalbu na navedeno rešenje, pod uslovom da se to učini u roku od tri dana od prijema rešenja. Skrećemo vam pažnju da su roditelji trinaestogodišnjeg dječaka, koji je tragično odnio živote devetoro svojih kolega učenika i školskog čuvara u svojoj osnovnoj školi, nedavno optuženi od strane Visoke škole. Javno tužilaštvo.

U okviru opsežne optužnice od 267 stranica, Sudu je iznesena preporuka u vezi sa izricanjem kazni raznim osobama umiješanim u tragični incident. Naime, predloženo je da se otac mladog počinioca osudi na kaznu zatvora u trajanju od 12 godina. Slično, majci je predloženo da se suoči sa dve i po godine iza rešetaka. Pored toga, vlasniku streljačkog kluba, kao i instruktoru povezanom sa pomenutom ustanovom, obojici je preporučeno da odsluže po tri godine zatvora.