Prija Filipovo obrazovanje doista je izvanredno. Filip Živojinović, sin Bobe Živojinovića i Zorice Nakić, u sretnom je braku s pjevačicom Aleksandrom Prijović od 2018. godine, a zajedno imaju sina Aleksandra.

  • Kao najstarijem sinu bivšeg jugoslavenskog tenisača koji je kasnije oženio Lepu Brenu, Filipovo medijsko izlaganje bilo je neizbježno zbog obiteljskog porijekla. Jeste li se ikada zapitali o obrazovanju Prijine Filipa? Prija Filipovo obrazovanje je vrlo pohvalno. Nakon završene osnovne škole, Filip je uspješno stekao diplomu prestižne British International School u Beogradu.

Zatim je nastavio visoko obrazovanje na Sveučilištu Rice u Houstonu, gdje je stekao diplomu iz psihologije i sportskog menadžmenta. Nadovezujući se na svoja akademska postignuća, Filip je započeo karijeru sportskog agenta u užurbanom gradu Beverly Hillsu. Međutim, put ga je vratio u domovinu, Srbiju, gdje se odlučio okušati u ugostiteljstvu otvorivši restoran u živopisnom Beogradu.

  • Filip je rano krenuo na svoj teniski put. Odgoj Prijine Filipa ima neizmjerno značenje, kao i urođeni talent kojemu je posvetio mnogo vremena i energije. Ta se predanost isplatila 2003. godine kada je osvojio naslov juniorskog prvaka Srbije i Crne Gore. Unatoč ovom uspjehu, Filip je odlučio ne nastaviti profesionalnu karijeru u sportu. Podsjetimo, Aleksandra Prijović je ranije pričala o ranoj fazi veze sa Filipom Živojinovićem.

Ne sjećam se točno mjesta našeg prvog susreta, no nepobitno je da je sudbina ispreplela naše puteve. Prije nego što smo krenuli u naše ugodne avanture, putevi su nam se ukrstili nebrojeno puta tijekom nekoliko godina, u prolaznim trenucima i različitim okruženjima. Aleksandra je svojedobno spomenula da se ona i Filip Živojinović povremeno susreću na privatnim druženjima Brene i Bobe, gdje bi on često pokazivao svoj pjevački talent.

  • Unatoč tome što nisu imali formalno upoznavanje, njihovi su susreti bili kratki. Filip Živojinović rođen je u Beogradu 1985. godine. U to je vrijeme njegov otac Slobodan Boba Živojinović gradio uspješnu tenisku karijeru i bio oženjen Filipovom majkom Zoricom Desnicom. Međutim, kasnih 1980-ih odjeknula je vijest da je Boba bio u romantičnoj vezi s jugoslavenskom glazbenom ikonom Lepom Brenom, što je dovelo do njihova razvoda.

Boba Živojinović i Brena vjenčali su se 1991. godine, a Filip je nastavio živjeti s ocem i maćehom. Na kraju su dočekali dva sina, Stefana i Viktora. Brena je u medijskim intervjuima često isticala kako Filipa doživljava kao vlastitog sina i ne voli kad ga novinari nazivaju njezinim posinkom, iako ima biološku majku. Nakon završene osnovne škole, Živojinović je nastavio studij na British International School u Beogradu, a potom je nastavio školovanje na Sveučilištu Rice u Houstonu.

  • Cijelo vrijeme školovanja živio je u istom kućanstvu s majkom Zoricom i njezinim drugim suprugom Ivom Nakićem, bivšim profesionalnim košarkašem. Dvoje Zoričine djece iz prethodnog braka, Iva i Maria, također su dijelili ovaj životni aranžman. Vrijedi istaknuti da su obitelji Živojinović i Nakić zadržale skladan odnos.

Inspiriran ocem, Filip je u mladosti krenuo na svoje tenisko putovanje. Uz svoj inherentni talent, posvetio se usavršavanju svojih vještina, što je rezultiralo okrunjenjem juniorskog prvaka Srbije i Crne Gore 2003. Unatoč tom uspjehu, Filip je odlučio ne nastaviti profesionalnu sportsku karijeru. Umjesto toga nastavio je školovanje iz područja psihologije i sportskog menadžmenta na Sveučilištu “Rijs”.