Prema riječima Biljane Petrović, bliske prijateljice umjetnice Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrđeno je za “Fone”. Miloševićeva je nakon kraće bolesti preminula u Zemunskoj bolnici, a detalji o datumu i vremenu sahrane bit će naknadno objavljeni.

Rođena u Beogradu 3. listopada 1955., Aleksandra Slađana Milošević pojavila se kao ikonska figura tijekom živahne ere novog vala 1980-ih u Jugoslaviji. Godine 1974. debitirala je kao solo izvođač na festivalu “Studentsko ljeto” u Maglaju, gdje je osvojila cijenjenu nagradu “Grand Prix”. Godine 1977. probila se na jugoslavensku pop-rock scenu hitom “Au, Au”, a iste godine je debitirala na koncertu kod Hajdučke česme, gdje je imala čast nastupiti prije Bijelog Dugmeta.

Milošević je napravila hrabar potez prkoseći društvenim normama kada je predstavila svoju kontroverznu pjesmu “Seksi dama”, zbog koje je zabranjeno emitiranje na raznim radijskim i televizijskim platformama. Tijekom 1979. aktivno je promovirala pjesmu pod nazivom “Amsterdam”, a dvije godine kasnije, 1981., sudjelovala je u izboru za jugoslavenskog predstavnika na Eurosongu održanom u Beogradu. Izvedba skladbe “Recept za ljubav” donijela joj je respektabilno osmo mjesto.

Tijekom 1984. godine surađuje s Dadom Topićem na snimanju pjesme “Princeza”, koja je potom prevedena na engleski jezik. Nakon toga, 1989. godine otišla je u Sjedinjene Države i jedno vrijeme provela nastupajući s grupom “Baby Sister”. Jedno vrijeme je bila burzovna posrednica i radila je u raznim marketinškim agencijama. No, 1995. godine donosi odluku da se vrati u Beograd.

Da je Slađanina životna priča bila i teška i nesvakidašnja, govori i nesretan izbor partnera koji je istaknuo izazove s kojima se suočavala. Zbog nasilnog ponašanja svog partnera postala je žrtvom teškog obiteljskog nasilja, zbog čega se pojavila na sudu. Međutim, tijekom suđenja odlučila je ne svjedočiti protiv bivšeg partnera za kojeg se vjeruje da je nanosio nasilje. Nakon incidenta u ožujku 2020. koji je doveo do njegovog uhićenja, Treće osnovno tužiteljstvo protiv njega je podnijelo prijavu zbog kaznenog djela nasilja u obitelji.

U iznenađujućem obratu događaja, Slađana je poduzela nepredviđenu akciju povlačeći svoje prvotno svjedočenje, čime ga je zapravo učinila neprihvatljivim na sudu i spriječila da se koristi kao dokaz za utvrđivanje krivnje njezinog partnera. Nažalost, saznanje o mojoj aferi se proširilo na sve, ali dobro je poznato da ljubav u mojoj obitelji ima vremena, s karencijom od 30 godina. Stoga se nadam da ću i ja doživjeti isto. Iako nam život predstavlja izazove koje je moguće savladati, izdaja nije jedan od njih. Srž ljubavi prožima naše postojanje i ključno je nikada je se ne odreći jer nas neprestano okružuje, kako je u tom trenutku poručila.

  • Godine 1974. Slađana Milošević je imala priliku pokazati svoj talent kada je prvi put samostalno nastupila na festivalu “Studentsko ljeto” u Maglaju, gdje je svojim izuzetnim vještinama donijela prestižnu nagradu “Grand Prix”. Godine 1977. debitirala je na jugoslavenskoj pop-rock sceni s popularnom pjesmom “Au, Au”, a iste godine imala je prijelomni nastup na koncertu kraj Hajdučke česme, gdje je osvojila publiku prije renomiranog bend Bijelo Dugme.

Tijekom 1979. godine preuzela je zadatak promoviranja pjesme “Amsterdam”. Godine 1981. krasila je pozornicu na izboru za predstavnika Jugoslavije u Beogradu za Pjesmu Eurovizije, osiguravši pobjedu na osmom mjestu sa svojom skladbom pod nazivom “Recept za ljubav”. Godine 1984. u suradnji s Dadom Topićem snimila je pjesmu “Princeza”, koja je kasnije prevedena na engleski jezik. Zatim je 1989. otišla u Sjedinjene Države i nakratko se pridružila grupi “Baby Sister” kako bi pokazala svoj glazbeni talent. U jednom je trenutku radila kao burzovni posrednik iu raznim marketinškim agencijama prije nego što se konačno vratila u Beograd 1995. godine.