Postoji značajna globalna zajednica koja se slaže s principima astrologije, koja tvrdi da je naša sudbina unaprijed određena na osnovu specifičnog datuma, vremena i godine našeg rođenja. Iako neki sljedbenici aktivno konsultuju svoje horoskope za smjernice, postoje i oni koji možda ne podržavaju u potpunosti ovaj koncept, ali ipak uživaju čitajući optimistična predviđanja.

Astrolozi poduzimaju različite oblike istraživanja, od kojih je jedan pokazao da osobe rođene pod horoskopskim znakovima Blizanaca, Djevice i Vodolije imaju tendenciju da nailaze na povoljnije rezultate i uspjehe kada učestvuju u igrama koje uključuju slučajnost. Blizanci, kao horoskopski znak, su veoma favorizovani od strane nebeskih tela kada su u pitanju kockanje i slučajnost.

Međutim, za razliku od impulzivnih pojedinaca koji bez razmišljanja rasipaju svoje dobitke, Blizanci usvajaju pedantan i metodičan pristup kada je u pitanju upravljanje svojim finansijama. Oni pokazuju izuzetan nivo izbirljivosti, ne samo da traže savjet od svojih najbližih i najdražih, već i konsultuju stručnjake u ovoj oblasti kako bi osigurali da nijedan kamen ne ostane na kamenu u njihovom procesu donošenja finansijskih odluka. S velikom pažnjom, Blizanci odvajaju dovoljno vremena da pažljivo analiziraju i procijene sve varijable i faktore u igri prije nego što se obavežu na bilo kakav trošak ili investiciju.

Pojedinci Djevice su često poznati po svojoj nepokolebljivoj posvećenosti svom poslu. Posjeduju izvanrednu radnu etiku, stalno vođeni da ostvare svoje ciljeve i stalno traže načine da poboljšaju svoju produktivnost. Ipak, oni takođe imaju urođenu zahvalnost za uživanje i luksuz, uživajući u finijim stvarima u životu. Iako povremeno mogu pokazati sklonost trošenju novca bez mnogo obzira, njihova nepokolebljiva odlučnost i upornost je ono što ih na kraju vodi ka izuzetnom uspjehu.