Premik Jovana Marića, poznatog psihijatra i seksologa, u 82. godini života, mnoge je tugovao. Marić je bio posebna osoba, poznat po svojim često kontroverznim, ali nezaboravnim savjetima koji će se nesumnjivo prepričavati godinama koje dolaze. U novembru 2021. godine, Marić je gostovao u emisiji “Novo jutro za vikend” na televiziji Pink, gde je govorio o preprekama sa kojima se suočavao u životu nakon što je oboleo od Covid-19 i hospitalizovan.

 

 

 

Tokom intervjua je ispričao i poteškoće koje je doživljavao u odnosu sa dvadesetogodišnjim sinom Matejem. Kasnije je izrazio želju da vidi sina prije njegove smrti. Marić se nedavno oglasio u javnosti i uputio poziv svom sinu kojeg nije vidio nekoliko godina. Njegov sin trenutno živi sa majkom. Marić je rekao da mu je ovo treće dijete, a prošlo je sedam godina od kada ga je posljednji put vidio. Nije siguran kako njegov sin sada izgleda, a težina ove čežnje postala je prevelika da bi se mogla podnijeti. Marić je svjestan da mu je vrijeme ograničeno i nada se da će vidjeti sina prije njegove smrti. Izrazio je nevjericu da će za života biti u ovakvoj situaciji. Marić je napisao detaljno pismo u kojem je sve opisao i poslao na mjesto gdje je saznao da mu žive sin i majka. Unatoč želji da ih posjeti, oklijeva da im pozvoni na vrata zbog mogućnosti žestoke svađe.

 

 

 

 

Važno je napomenuti da se Marić tri puta ženio i razvodio i da ima troje djece. Prilikom posjete Centru za socijalni rad potražila sam savjet i saznala da je Mateja izrazio želju da prekine kontakt sa mnom kada je napunio petnaest godina. Iako sam davao alimentaciju, Centar je predložio da Mateja bude primorana da provede sat vremena u njihovoj ustanovi pod nadzorom policije. Ipak, oklijevao sam da ga podvrgnem takvom iskušenju. Naknadno sam otkrio da je Danijela njegov veliki zagovornik i da ga je o svemu obavještavala. U pitanju je bila u braku sa Danielom, koja je bila trideset godina mlađa od njega, a zajedno su dobili kćerku Mateju. U nekom trenutku svoje veze, par se upustio u žestoku javnu raspravu, vređajući jedno drugo. Pričalo se da je razlog njihovog rastanka bila Danijelina nevjera. Jedina naša želja je da mu ispuni najveću želju, a to je da provede vrijeme sa sinom prije njegove smrti.