Pevačica Anastasija Ražnatović pronašla je svoju sreću, mir i radost u Španiji pored supruga fudbalera Nemanje Gudelja. Iako su postojale spekulacije o mogućim problemima sa svekrvom i zaovom, poslednje fotografije porodice Gudelj su demantovale takve tvrdnje.

  • Na Instagram profilu srpskog reprezentativca osvanule su fotografije sa jednog veoma važnog događaja za svakog pravoslavca – pričešća. Na ovom bitnom trenutku prisustvovala je cela porodica Gudelj, a Nemanjino lice jasno je izražavalo koliko je srećan zbog toga. Nemanja, njegovi roditelji, brat i supruga prisustvovali su liturgiji, a potom su zapalili sveće za svoje upokojene i za zdravlje svojih najmilijih.

Na fotografijama posebnu pažnju privukla je slika Nemanjine majke Olivere i supruge Anastasije, za koje se godinu dana šuškalo da nisu u dobrim odnosima. Međutim, srpski reprezentativac je to demantovao prethodnim objavljivanjem zajedničke slike supruge, majke i sestre na proslavi Dana žena.

Na toj slici se vide njegove tri najvoljenije žene, nasmejane, doterane i srećne. Ovaj put Nemanjina sestra izostala je, verovatno iz opravdanih razloga.

Inače, kako se navodi, i Nemanjina i Anastasijina porodica veoma su posvećene veri. Nebojša i Olivera, Nemanjini roditelji, bili su ktitori jedne crkve u Holandiji, što su činili iz iskrene vere i kao vid donacije za grehe predaka. Porodica Gudelj se ističe svojim verničkim životom, pa je Nemanja odabrao da igra za reprezentaciju Srbije, mada je imao ponudu da igra i za reprezentaciju Holandije, gde je proveo deo svog života.

BONUS TEKST

Lincura je visegodišnja lekovita biljka čiji koren može biti star i do 50 godina. Koren joj je vrlo dug, bogato razgranat i snažan, a cvetovi su svetložute boje. Lincura raste u grmlju na pustim livadama i pašnjacima.

U lekovite svrhe koristi se samo koren starijih biljaka. Svež koren ima neprijatan miris, ali kada se osuši, dobija sasvim drugačiju, prijatnu aromu. Pri sušenju, koren treba zaseći po dužini kako bi se što brže osušio.Koren lincure koristi se u medicinske svrhe, posebno kod problema sa varenjem i bolestima želuca. Ima blagotvorno dejstvo na probavni sistem, olakšava varenje hrane, ublažava gorušicu, mučninu i nadutost. Takođe se koristi za jačanje imuniteta i lečenje različitih oboljenja, kao što su problemi sa jetrom, žuči, astma, hronični zatvor i groznica.

Lekovita svojstva lincure su mnogobrojna. Koren lincure spada u najefikasnija prirodna sredstva za lečenje bolesti želuca, olakšava varenje hrane, mučninu, gorušicu, te pospešuje izlučivanje želudačnih sokova. Takođe, koristi se kao prirodni lek za bolesti žuči, jetre, nedostatak apetita, groznicu, hronični zatvor, otežano disanje, astmu, nesvesticu i jačanje krvne slike. Spoljno se primenjuje za lečenje i čišćenje rana i raznih povreda na koži. U kombinaciji s drugim lekovitim biljkama, koristi se za lečenje različitih oboljenja.

Rakija sa lincurom takođe se koristi kao oblog i efikasno sredstvo protiv mučnine.Čaj od korena lincure može se pripremiti tako što ćete jedan gram korena potopiti u šolju hladne vode i ostaviti da odstoji 4 sata. Zatim se čaj pije sat vremena pre obroka.

Čaj od lincure je koristan kod raznih želučanih problema poput gorušice, nadutosti, mučnine i nedostatka apetita. Priprema se na sledeći način:

U jednu šolju hladne vode potopiti jedan gram korena lincure.
Šolju poklopiti i ostaviti da odstoji 4 sata.
Čaj piti sat vremena pre obroka, sve dok se ne postigne željeno poboljšanje.