Ako je vaš cilj uklanjanje grube i žuljeve kože na stopalima, postoje brojni vrijedni prijedlozi koji vam mogu pomoći u postizanju ovog cilja. Ova posebna metoda podrazumijeva nanošenje gela ili kreme aloe vere na kožu prije nego što se povuče preko noći, omogućavajući joj da ostane neometana tokom cijele noći. Prilikom odabira ovog pristupa, pojedincima se postavljaju dvije alternative: ili korištenje samog lista aloe ili odabir čistog aloe gela.

Da biste započeli proces, potrebno je direktno nanijeti meso biljke aloje ili gel na zahvaćeno područje. Nakon toga, tretiranu regiju treba pokriti zavojem, što dovodi do omekšavanja mjehura i olakšava njegovo uklanjanje. Mješavina ulja vitamina A i E poznata je i široko korištena kombinacija esencijalnih hranjivih tvari koja pruža mnoštvo prednosti. Otkriveno je da primjena vitamina direktno na kožu daje povoljne rezultate u smislu procesa zacjeljivanja tijela. Da biste koristili ovu metodu, možete lako probušiti kapsulu vitamina A ili E pomoću igle i prikupiti ulje koje se oslobađa.

Ovo ulje treba dosledno nanositi na zahvaćeni blister. Za optimalne rezultate, preporučuje se pridržavanje ove rutine prije spavanja i ustrajati dok plikovi ne zacijele u potpunosti. Da bi se poboljšala efikasnost specijaliziranih krema ili vazelina, preporučljivo je koristiti rukavice ili čarape. Kada se radi o žuljevima, efikasan lijek uključuje korištenje krema ili losiona za piling, posebno onih koji sadrže salicilnu kiselinu, ureu ili amonijum laktat.

Štaviše, uključivanje emolijentnih krema ili vazelina u rutinu može dodatno pomoći u omekšavanju plikova. Da bi se održala vlažnost plikova na rukama ili stopalima, nakon nanošenja navedene kreme korisno je obući rukavice ili čarape.