Kristina Filips, dvadeset i dvoje godina mlada žena iz Misisipija, prošla je kroz zapanjujuću transformaciju koja ju je preobrazilo iz najdeblje devojke na svetu u osobu koja se može diviti samoj sebi. Sa težinom koja je dosezala neverovatnih 338 kilograma, Kristina je postala simbol hrabrosti i odlučnosti u borbi sa viškom kilograma.
Njena borba nije bila samo sa težinom, već i sa zdravstvenim izazovima koji su postajali sve veći kako je njen životni stil postajao sve nezdraviji. Zbog prekomerne težine, Kristina je dve godine bila vezana za svoj dom, osećajući se zarobljeno u svom golemom telu. U jednom trenutku, dostigla je tačku kada se osećala kao da će se ugušiti od sopstvene težine, što je bio prelomni trenutak koji je izazvao njenu odluku da promeni svoj život iz korena. Godine 2014, Kristina je započela svoju neverovatnu transformaciju. Kroz ceo proces, suočavala se sa izazovima, ali je upornošću i voljom uspela da skine neverovatnih 260 kilograma. Njena priča postala je inspiracija milionima širom sveta.
Kristina je istakla da je osećala da je njeno telo postalo zatvor, opterećeno viškom kilograma koji su bili posledica nezdrave ishrane i neaktivnog načina života. Krivicu za tu situaciju je delom pripisivala svojoj porodici, posebno majci i tadašnjem suprugu Zaku, koji su joj omogućili da se prejeda i kupovali joj nezdravu hranu koju je obožavala.
Da bi krenula putem zdravijeg života, Kristina se obratila lekarima, koji su joj savetovali da mora prvo da izgubi na težini kako bi se podvrgla operaciji skidanja viška masnih naslaga. Tada je počela njena neverovatna borba i proces gubitka kilograma, koji je pratila svetska javnost.
Njena transformacija nije bila samo fizička, već je promenila i svoj životni stil, usvojivši zdraviju ishranu i aktivniji način života. Danas, Kristina je ponosna majka dvoje sinova i uživa u svakom trenutku svog novog života. Ona je postala inspiracija mnogima, dok svakodnevno deli svoje iskustvo putem društvenih mreža, pružajući podršku i nadu drugima koji se suočavaju sa sličnim izazovima.

BONUS TEKST

Iva trava, poznata i pod latinskim nazivom Teucrium montanum, raste prirodno širom planete, ali je ipak retka i cenjena biljka koja u mnogim zemljama uživa zaštitu lokalnih vlasti. Nalazi se uglavnom u planinskim predelima, obično na južnim stranama brda, na visinama od 800 metara i više. Ova biljka preferira toplije krajeve, suvo i kamenito tlo.

Travari prepoznaju Iva travu po njenim svetložutim cvetovima koji se nalaze na vrhovima grančica gusto prekrivenih listovima. Obično je traže uz stene i kamenje, a pronalazak ove biljke izaziva radost. To proizilazi iz starog verovanja i izreke da “trava iva od mrtva pravi živa”. Zato je ova biljka stekla ugled i poverenje u narodnoj medicini još odavno.

Ova izreka potiče iz činjenice da su je travari preporučivali kao sredstvo za oporavak organizma nakon dugih i teških bolesti, bilo da su fizičke ili emocionalne prirode. Iva trava zaista ima izuzetna lekovita svojstva.

Danas se Iva trava najčešće koristi za lečenje bolesti disajnih i digestivnih organa, reumatskih oboljenja i kao diuretik. Pokazuje antibakterijska, protivupalna i antioksidativna svojstva, što pomaže u uništavanju štetnih mikroorganizama, čišćenju želuca i creva, smanjenju grčeva i čišćenju krvi. Čaj od Ive podstiče imunitet, ublažava melanholiju i depresiju, dok tinktura pomaže kod bolesti jetre, žuči i hemoroida. Koristi se nadzemni deo biljke u svim oblicima upotrebe.

Evo nekoliko recepata za pripremu čaja i tinkture od Ive:

Čaj od Ive:

  • U šolju ključale vode stavite jednu malu kašiku osušene biljke.
  • Poklopite i ostavite da odstoji 10-15 minuta.
  • Procedite i pijte pre jela, jednu do dve šolje dnevno.

Tinktura od Ive:

  • U 1 dl alkohola potopite 20 grama Ive.
  • Ostavite da odstoji 14 dana.
  • Procedite i pijte po 20 kapi pre jela, 2-3 puta dnevno