Rođen 15. siječnja 1979. u Užicu, Ivan Bosiljčić vrlo je cijenjeni srpski glumac poznat po zanosnim ulogama u popularnim serijama kao što su “Ranjeni orao”, “Majčin grijeh”, “Nepobjedivo srce” i “Urgentni centar”. Široko cijenjen jednim od najpredanijih i najomiljenijih glumaca svog vremena, u sretnom je braku s cijenjenom pop pjevačicom Jelenom Tomašević.

Ivanovi roditelji Ljiljana i Dejan su njegova majka, odnosno otac. Osim toga, ima mlađeg brata po imenu Dragan. Sa šest godina Ivan je započeo svoj put u svijet folklora. U djetinjstvu se bavio raznim aktivnostima kao što su vježbanje karatea, sviranje harmonike, razvijao je naklonost prema poeziji i slikanju te otkrivao strast prema ikonopisu. Ivan je u rodnom gradu završio osnovno obrazovanje, osnovnu glazbenu školu i trogodišnju srednju školu.

Aktivno je sudjelovao u dramskoj i recitatorskoj sekciji te je s prijateljima osnovao rock grupu Apoteka. Zbog preseljenja u Novi Sad, Ivan je izvanredno završio četvrti razred srednje škole. U Novom Sadu je bez muke iz prve ruke upisao Akademiju umjetnosti, smjer gluma. Pod vodstvom profesorice Vide Ognjenović Ivan doživljava procvat i niza brojne uloge u televizijskim serijama i filmovima. Vrhunac zanosne romanse Ivana Bosiljčića i Jelene Tomašević došao je dolaskom kćeri Nine. Tijekom 12 godina ljubav Ivana Bosiljčića prema kćeri ostala je besprimjerna, nepokolebljiva od samog početka.

Ivan je odabrao 24. siječnja, značajan dan u svom životu, kako bi podijelio zadivljujuću snimku svoje kćeri u šetnji plažom uz slikoviti zalazak sunca. Napisao je poruku u kojoj piše da Nina na današnji dan slavi svoj dvanaesti rođendan. Želi da njezin život bude melodija, lijepa pjesma. Ivan je otvoreno iskazao značaj svoje tročlane obitelji koju čine on, Jelena i njihova kći Nina. O Nini je stalno govorio s neizmjernom ljubavlju. Danas Nina slavi svoj 12. rođendan i nastavlja akademski briljirati. Posljednje dvije godine strastveno se bavi folklorom i razvila je ljubav prema putovanjima. Očito je da joj je majčina ljepota prenijeta.