Starije generacije su imale sreću da tokom života budu svjedoci obilja izvanrednih talenata. Iako je Mira Banjac, cijenjena glumica koja se bliži 94. rođendanu, u industriji od 1959. godine, nastavlja strastveno da neguje svoju sjajnu karijeru. Mira nije samo renomirana ličnost u Srbiji, već se njena slava proteže po celom regionu, gde je obožavaju i poštuju bezbrojni pojedinci. Tokom svog dugog rada u industriji zabave, Mira je portretirala brojne zadivljujuće likove u mnoštvu izvanrednih filmova i televizijskih serija.

Lik gospođe Olge Aslanove u cijenjenoj seriji “Zakopane tajne” je pedantno osmislio Žarko Jokanović, scenarista koji je prilikom stvaranja posebno imao na umu Miru Banjac. Jokanović je otvoreno rekao da je ovaj lik napravljen po narudžbini da istakne Banjacove jedinstvene talente i da je ujedno služio kao počast njenoj pokojnoj majci, stavljajući snažan naglasak na njene izuzetne sposobnosti.

Uprkos nesrećnom odsustvu majke, koja nije mogla da prisustvuje ogromnom uspehu i divljenju koje će Banjacova umetnička karijera u konačnici ostvariti, njen sin Branislav Jovanović imao je privilegiju da iz prve ruke prisustvuje svim izuzetnim Banjčevim nastupima. Preuzevši odgovornost da bude Jovanovićeva majka, Banjac je u tu ulogu stupila 1951. godine, odmah po završetku školovanja. Nažalost, brak sa Jovanovićevim ocem nije dugo potrajao, kako je iskreno priznala.

Uobičajena je pojava u životu da se naše nade i snovi mogu ispuniti nepredviđenim okolnostima. Andrej Jovanović, inženjer u VKV, bio je neko za koga je verovala da joj je srodna duša. Sa nepune 24 godine izmijenili su zavjete i željno iščekivali dolazak svog dragog djeteta, Brana. Vremenom je postalo očigledno da se naša veza oslanja isključivo na prisustvo našeg deteta, što ukazuje da naša veza nije zasnovana na dubokoj emocionalnoj vezi.