Javnost je ostala zatečena iznenađujućom objavom da su pjevač Haris Džinović i njegova 30 godina mlađa supruga, modna dizajnerica Melina Džinović, odlučili raskinuti brak. Ovaj se par dugo smatrao uzorom bračne sreće. Godine 2002. Melinina ljubavna priča započela je na trećoj godini studija u Sarajevu. Igrom sreće putevi su im se ponovno ukrstili kada su Haris i on trebali nastupiti u Zagrebu. Kako su počeli razmjenjivati ​​poruke, njihova veza se produbila, pa je pjevač uputio poziv Melini da mu se pridruži kao gost u Parizu.

Melina Džinović u jednom je intervjuu otkrila da je odluku da napusti obitelj i pobjegne s Harijem u Pariz donijela preko noći, a njezina obitelj nije imala vremena za reakciju. O njezinom odlasku nikada se nije govorilo jer je jednostavno nestala i više se nije vratila kući. Nakon njezina povratka kući, obitelji je preko medijskih izvora postalo jasno da je već u poodmakloj trudnoći, otkrivši njezinu dosad neobjavljenu vezu.

Tijekom našeg povratka iz Francuske, dok smo se probijali kroz Zagreb, Melina, koja je tada bila u visokoj trudnoći, i ja smo našli trenutak da sjednemo i popričamo. Činilo se da sve ide u najboljem redu, osim jednog sitnog detalja – Melinin otac imao je želju za crnim vinom. Međutim, supruga ga je diskretno gurnula ispod stola, upozoravajući ga da se više ne upušta u to. Kao odgovor, duhovito je primijetio: “Zašto ne, kad je vino divno kao borovnice?” ispričao je Džinović na jednom mjestu.

Unatoč početnoj skepsi prema novom zetu, Melinini roditelji pjevačicu su vrlo brzo prigrlili kao voljenog člana svoje obitelji. Nakon što su ga upoznali, istog su trenutka razvili intenzivnu naklonost prema njemu. Kada roditelj svjedoči radosti koju njegovo dijete doživljava u prisutnosti druge osobe, postaje nemoguće tu osobu promatrati u bilo kojem drugom svjetlu. Došli smo do točke u kojoj njihovo obožavanje prema njemu nadmašuje njihovu ljubav prema meni. Povremeno mi ta činjenica izaziva lagani ubod nelagode, ali Harry je postao njihov voljeni suputnik.

Nakon rođenja kćeri Đine, par je godinu dana kasnije dobio sina Kan, čime je njihova ljubav još više učvršćena. “Kada sam prvi put srela Harisa, imala sam samo 22 godine. U današnje vrijeme neki bi mogli tvrditi da je tako mlada dob previše nježna za donošenje važnih odluka poput osnivanja obitelji. Međutim, ja sam žena koja je oduvijek bila predodređena za put braka i majčinstva. Nikada se nisam osjećala kao da sam nešto propustila ili da sam požalila zbog bilo kojeg svog izbora. Nepokolebljiva podrška mog supruga donosi mi neizmjernu radost, znajući da imam partnera kojemu je naša obitelj najveći prioritet.

Haris je utjelovljenje svih mojih snova i odbijam se obazirati na kritike koje tvrde da ga pretjerano hvalim ili da je naš odnos na neki način nenormalan. Čak i ako se naša veza može smatrati nekonvencionalnom u vremenu obilježenom nedostatkom predanosti i manjkom ljubavi, nosim je kao znak časti. Čvrsto vjerujem da treba iskazivati ​​beskrajno divljenje i poštovanje, jer iza fasade savršenog braka leži ogromna količina truda, ulaganja i ljubavi.” – izjavila je svojevremeno. Kako piše Blic, modna kreatorica i bard narodne glazbe ostvarili su odnos koji utjelovljuje poštovanje i pozitivne emocije do te mjere da razvod ne dolazi u obzir.