Simonida Milojković, novinarka i književnica, ističe se hrabrošću u obrađivanju teških sudbina inspirisanih istinitim pričama. Njeni romani otvoreno istražuju intrigantne teme, stavljajući je u poziciju žene čija se reč široko čuje. Fokusirajući se na međuljudske odnose, Milojković je sama iskusila izdaju od strane supruga, što je dodatno obogatilo njeno pisanje.

Svoju književnu karijeru započela je nakon 17 godina provedenih u novinarstvu. Debitantski roman “Grabljivica”, koji obrađuje temu elite prostitucije, doživeo je izuzetan uspeh i preveden je na engleski jezik. Njen rad “Ljubav u doma kokaina” privukao je pažnju, a motivi iz ovog dela poslužili su kao osnova za pozorišnu predstavu, u kojoj je glumila Marijana Mićić.

Simonida Milojković takođe potpisuje romane “U zagrljaju princa tame”, “Dijagnoza: ljubav”, i “Žena”. Međutim, autorka je iznenadila priznanjem o teškoj prevari supruga, ističući da je razvod najviše koštao duhovno. Tokom procesa vantelesne oplodnje, dok su pokušavali da dobiju dete, saznala je da ju je suprug varao i održavao paralelnu vezu, što je opisala kao najbolnije ljubavno iskustvo.

Simonida naglašava da je proces vantelesne oplodnje bio naročito mučan, dovodeći je do hormonske depresije. Ističe da je, nakon prepoznavanja depresivnih simptoma, potražila pomoć psihijatra, koristeći terapiju, lekove, i duhovnu literaturu kako bi se suočila sa izazovima. Ova iskusna književnica vrednuje iskrenost, snažno prateći svoja osećanja i životne vrednosti.

Njen životni moto je posvećen iskrenosti, vodeći se osećanjima i živeći ono što proizilazi iz nje same. Ovom otvorenošću i hrabrošću, Simonida Milojković ostavlja snažan utisak kao autorka i ličnost koja se ne boji deljenja ličnih iskustava, pozicionirajući se kao važan glas u savremenoj književnosti i javnom prostoru.