Već desetak dana traje sukob Anele Ahmić, istaknute učesnice „elitne“ zajednice, i njene porodice. S jedne strane, Anela tvrdi da ju je suprug Asmin Durdžić napustio zbog Stanije Dobrojević. Bila je glasna o raznim optužbama u jednom rijalitiju, a ni Asmin nije ćutala. Svakog dana javno iznosi pogrdne opaske o ženi s kojom dijeli djecu.

Naime, Anelin Instagram profil sadrži značajna ažuriranja u vezi sa skandalom u koje su upletene Asmin i Stanija, koje su očigledno pobjegle u Kinu. Dodatna previranja, Mustafa Đurdžić, Asminin otac, sada se uključio u tuču i javno je izjavio da podržava svog sina. Mustafa je na svom Facebook profilu objavio njemačke tekstove za koje tvrdi da su izvodi iz Interpolovog ispitivanja Anele.

Podsjetimo, Asmin je optužio Anelinog prethodnog partnera da je uhapšen u Minhenu zbog trgovine drogom i krađe milion eura. Uz ove dokumente, Asminin otac je odvojio vrijeme da sastavi sveobuhvatan izvještaj koji objašnjava svoju perspektivu. On ističe da mediji ne shvataju pravu suštinu situacije, jer se ne radi samo o sumi od 750.000 eura, već o neotkrivenoj i potencijalno značajnoj sumi.

Zanimljivo je otkriće iz svjedočenja Aneli Ahmić na saslušanju nacionalnog tužioca Interpola 2018. godine. Ona je priznala da je u putnoj torbi nosila značajnu svotu novca, od 500.000 eura do čak milion eura. Kao dodatni dokaz, prva slika u prilogu prikazuje njen potpis, dok je druga slika malo zatamnjena kako bi se zaštitila privatnost spomenute osobe. Ažuriranje statusa je objavljeno putem Anelinog telefona, a oni nisu znali da Asminin otac posjeduje potpunu i detaljnu dokumentaciju u kojoj je Anelli detaljno opisala sve o sebi, svojoj porodici i svojim intimnim susretima.