Neophodno je održavati čistoću u perilici rublja. Ako imate svakodnevnu rutinu pranja rublja, preporuča se čišćenje stroja barem dva puta tjedno. Niste sami ako se nikada prije niste uhvatili u koštac s čišćenjem perilice rublja, ali sada je vrijeme da nešto poduzmete i počnete.

  • Budite sigurni, odvojite samo pola sata svog vremena, tako da nema razloga za brigu. Potrebne stavke su sljedeće: Za učinkovito čišćenje pomiješajte 2 šalice octa s 1/4 šalice sode bikarbone i 1/4 šalice vode, a za nanošenje koristite spužvicu. Postupak: Napravite smjesu kombiniranjem vode i sode bikarbone u maloj posudi. Za početak pomiješajte smjesu i stavite je u posudu za deterdžent.

Zatim ulijte ocat u bubanj. Nastavite odabirom normalnog programa punjenja i korištenjem postavke najtoplije vode. Pustite stroj da radi svojim tokom. Nakon dovršetka zadatka, uzmite spužvu i pažljivo obrišite vrata stroja kako biste bili sigurni da su sva prljavština i prljavština potpuno uklonjeni. To je sve. Sada možete imati potpuno povjerenje da vaša odjeća i posteljina nisu bili podvrgnuti procesu pranja koji ih je ostavio kontaminiranim plijesni, prljavštinom, uljem ili mineralnim naslagama.

BONUS TEKST:

Za sve ovo vrijeme nepravilno ste prali posteljinu; znate li na kojoj temperaturi to treba prati? Kako biste u svoj dan udahnuli osjećaj obnove, razmislite o zamjeni posteljine i na taj način stvorite utočište koje je i netaknuto i privlačno, omogućujući vam da se opustite i prihvatite udobnost nakon napornog dana.

Prema riječima Fare Aršad iz odjela prodaje, čista posteljina je ključna ne samo zbog udobnosti nego i zbog higijene. Dok spavate, vaše tijelo luči prirodna ulja i znoj koji se zatim prenose na plahte. Stoga, kao što redovito perete odjeću, jednako je važno redovito prati i posteljinu.

Pripaziti na temperaturu na kojoj se posteljina pere od iznimne je važnosti. Aršad predlaže da postavite temperaturu svoje perilice rublja između 30 i 40 stupnjeva Celzijevih za optimalno čišćenje i dezinfekciju. Ovaj temperaturni raspon učinkovito eliminira prljavštinu, masnoću i bakterije, istovremeno čuvajući cjelovitost vlakana vaše posteljine.

Kako prenosi Klix, Dusk je otkrio značajan skok od 60 posto u potražnji za informacijama o učestalosti mijenjanja posteljine u posljednjih godinu dana. Prema istraživanju koje je proveo Mattress Advisor, prosječna osoba čeka otprilike 24 dana prije nego što promijeni posteljinu.

Ipak, ova praksa je daleko od idealne. Preporuča se pranje posteljine jednom tjedno. Međutim, ako često putujete ili ne spavate stalno u svom krevetu, prihvatljivo je produžiti interval između presvlačenja.

DODATNI TEKST:

Osjećaj nelagode, gubitak osjeta i osjećaj bockanja u rukama i prstima simptomi su koji se obično povezuju sa sindromom karpalnog tunela. Srećom, postoji jednostavan i učinkovit test od 60 sekundi koji je liječnik preporučio kako bi se utvrdilo imate li ovo stanje ili ne. Na svom TikTok računu dr. Miro Figura, anesteziolog i medicinski pedagog iz Kalifornije, nedavno je podijelio brz i jednostavan test od 60 sekundi koji može pomoći pojedincima da utvrde imaju li simptome sindroma karpalnog tunela.

Primarna metoda za dijagnosticiranje sindroma karpalnog tunela je medicinski test poznat kao Phalenov test. Držeći nadlanice zajedno minutu, možete utvrditi imate li ovo stanje. Ako bilo koji od ova tri prsta (palac, kažiprst i srednji prst) osjeti simptome kao što su utrnulost ili bol tijekom testa, vjerojatno imate sindrom karpalnog tunela. Prema Bristol Liveu, bavljenje aktivnostima koje zahtijevaju ponavljajuće pokrete ruku ili postojanje određenih zdravstvenih problema može povećati vjerojatnost razvoja sindroma karpalnog tunela.

Ovo stanje je uzrokovano kompresijom živca, što zauzvrat utječe na funkcionalnost tri određena prsta. Simptomi imaju tendenciju pogoršanja tijekom noćnih sati. Dok se sindrom karpalnog tunela obično povezuje s ponavljajućim zadacima poput tipkanja, može se povezati i s artritisom zapešća, poremećajima štitnjače ili čak trudnoćom. Do poremećaja sna može doći zbog pogoršanja simptoma sindroma karpalnog tunela tijekom noći, a ti su simptomi posebno izraženi ujutro.

Iako se ovaj problem obično može riješiti, proces oporavka može trajati nekoliko mjeseci. U određenim slučajevima sindrom karpalnog tunela može se spontano poboljšati, osobito ako je povezan s trudnoćom. Ipak, postoje tehnike kojima se ubrzava proces ozdravljenja i ublažava dodatna nelagoda u zglobovima. Obavezno nosite steznice za zglobove za dodatnu podršku i zaštitu.

Kako bi održali pravilno poravnanje ručnog zgloba i ublažili kompresiju živaca, pojedinci nose steznicu za zglob na ruci. Obično se nosi tijekom spavanja, a može proći do šest tjedana stalne uporabe prije nego što se osjeti bilo kakvo primjetno olakšanje.

U slučaju da se simptomi sindroma karpalnog tunela nastave unatoč korištenju steznika za zglob, vaš liječnik opće prakse može preporučiti injekciju steroida kao potencijalno rješenje za smanjenje oteklina povezanih sa živcima i olakšanje simptoma. Preporučljivo je minimizirati ili ograničiti bavljenje aktivnostima koje uključuju ponavljajuće savijanje zgloba ili djelovanje pretjerane sile na zglob.