Pop poznate ličnosti su nevjerovatno privlačne velikom broju pojedinaca zbog svoje sposobnosti da sebe prikažu kao besprijekorna bića, naizgled imuna na bilo koji oblik nesavršenosti ili teškoća. Međutim, vrijedno je napomenuti da preovlađujuća kultura slavnih u ovim područjima tek treba da postigne isti žar i intenzitet kao što je to zabilježeno u Sjedinjenim Državama ili drugim zapadnim zemljama.

U tim zemljama, pojedinci se često upuštaju u uznemirujuću praksu uhođenja i progona svojih voljenih idola i miljenika, što je fenomen koji se nije u potpunosti infiltrirao u naše društvo. Iako su se pojavile sporadične pojave u kojima opsjednuti obožavatelj počini čin koji privuče pažnju, ovi incidenti nastavljaju zaokupljati našu pažnju i ostaju tema rasprave čak i dan-danas.  Ovaj konkretan slučaj podsjeća na odlučne postupke poslovnog čovjeka u njegovoj nemilosrdnoj potrazi za osvajanjem naklonosti pjevača.

Godine 2001. dogodio se intrigantan incident sa Dejanom Dragojlovićem, koji je doneo prilično neobičnu odluku da kupi svaku kartu za Gocin dugo očekivani koncert u renomiranom Sava centru. Ova akcija izazvala je široka nagađanja i zaintrigirala mnoge, što ih je navelo na sumnju da Dragojlovićev motiv nije bio slučajan. Kao odgovor na ova nagađanja, prokomentarisao se i sama Goca, izrazivši nevjericu u okolnosti, rekavši: “Može li to zaista biti puka slučajnost? Organizovala sam ovaj koncert sa velikim trudom i za samo dva dana su sve karte brzo prodate van.

” Njen komentar je jasno implicirao da je Dragojlovićeva namjera bila da ona nastupi isključivo za njega, dodajući toj situaciji prizvuk misterije. Kako je vrijeme odmicalo, sve više detalja o Dragojlovićevom porijeklu i mogućim motivacijama počelo je da se otkriva, što je dodatno pojačalo intrigu oko ove neobične pojave.