Tijekom svojih najboljih godina, Ana Ivanović se etablirala kao jedna od najboljih tenisačica svijeta. Međutim, njezin osobni život bio je obilježen nemirom dok se borila pronaći stabilnost u vezama. Odjednom, kao grom iz vedra neba, odjeknula je vijest da se udala za njemačkog nogometaša Bastiana Schweinsteigera. Schweinsteiger (39) je nakon rujna 2014. stekao duboku zahvalnost za Srbiju kroz iskustva iz prve ruke. Krenuo je na romantično putovanje s poznatom srpskom teniskom zvijezdom Anom Ivanović, a na kraju su izmijenili zavjete 2016. Njihova zajednica bila je blagoslovljena radošću podizanja tri sina, a njihov brak ostaje izvor čiste sreće. Uz uspješnu nogometnu karijeru, Bastian radi i kao konzultant za jednu televizijsku mrežu.

Doživljava neizmjernu radost, rado dolazi u Beograd, a posebno kada ide na košarkaške utakmice Partizana i padel na Adi Ciganliji. Njegov život je nedvojbeno ugodan jer dijeli neprocjenjive trenutke s Anom i njihovom djecom. U svojim ranijim godinama, dok se etablirao kao jedan od najiznimnijih njemačkih nogometaša u posljednje vrijeme, Bastian je također vodio život koji je često pomicao granice prihvatljivog ponašanja, pa čak i zakonitosti. Prije veze s Anom bio je emotivno povezan sa Sarom Brandner sedam godina. Njegovo najveće postignuće na nogometnom terenu poklopilo se s njihovim razvodom – osvajanje Svjetskog prvenstva 2014. s Njemačkom u Rio de Janeiru.

Javnom izjavom cijelom je svijetu jasno dao do znanja da je njegovoj ljubavnoj vezi s njemačkom manekenkom došao kraj tako što je namjerno precrtao njezino ime na svojim čizmama. Unatoč početnim nagađanjima o mogućem braku između Bastiana i Sare, on je nakon prekida brzo ušao u novu vezu s Anom. Dok su tabloidi širili glasine o raspadu Anine i Bastijanove veze i njegovom mogućem ponovnom susretu s bivšom, ta se nagađanja nikada nisu ostvarila. Bacimo pogled na izgled Sare Brander: Bastijan se naposljetku skrasio s Anom nakon što je nekoliko godina održavao diskretnu vezu sa Sarom. Međutim, u mladosti je imao priličnu reputaciju, kako slikovito opisuje publikacija “Bild”: “Muškarci su mu se divili, žene su ga idolizirale. Ne postoji nitko tako lako kul i neukroćen kao on.

Odrastajući u Bavarskoj, najvećem nogometnom klubu u Njemačkoj, Bastian Schweinsteiger je cijelu nogometnu karijeru proveo u momčadi svog rodnog grada. Od 14. godine 1998. do njihovog razlaza 2015. ostao je vjeran član bavarske momčadi. Međutim, tijekom godina njegova formiranja, Schweinsteigerova jaka volja predstavljala je izazov za cijenjeni njemački klub. Odgojen u pobožnoj katoličkoj obitelji, s ocem Alfredom koji je bio bivši nogometaš, a majkom Monikom, Bastianovo odrastanje bilo je obilježeno dubokim naglaskom na vjeri i atletici. Ipak, kako je sazrijevao, fokus mu se usmjerio na druženje i uživanje u aktivnostima izvan nogometnog terena. 2002. godine, sa 18 godina, našao se u kompromitirajućoj situaciji kada je otkriven u sauni jednog kluba s djevojkom odjevenom u bikini, a taj se incident dogodio u kasna dva sata ujutro. .

Nakon pokušaja bijega, nogometaša i njegovu partnericu osiguranje je brzo uhvatilo nakon aktiviranja alarma. Suigrači su ga od milja zvali “Schweini”, a iskoristio je svoju pristupnu karticu kako bi mladoj osobi, sa samo 18 godina, omogućio ulazak u klub. Schweinsteiger je pronašao utjehu u prisustvu mlade dame u bazenu trening centra, prostoru koji obično posjećuju Oliver Kahn, Michael Ballack, Giovanni Elber i njihovi suigrači za opuštanje nakon utakmice. Nažalost, njihov mir naglo je narušen aktiviranjem alarmnog sustava, zbog čega su brzo stigli zaštitari. Kako javlja Bild, Schweinsteiger je pojasnio situaciju rekavši: “Ona mi je sestrična i jednostavno sam joj želio omogućiti pogled u svijet profesionalnog nogometa”, rasvijetlivši tako nogometaševe noćne eskapade.

Tijekom tog određenog vremenskog razdoblja, Schweinsteiger je primijećen u diskoteci u ranim jutarnjim satima, kako vozi svoje vozilo brzinom od 150 kilometara na sat u području gdje je ograničenje brzine samo 80 kilometara na sat. Unatoč tome što je bio jedan od rijetkih lokalnih Bavaraca u Bayernovoj momčadi, klub je provodio stroge propise bez ikakvog povlaštenog tretmana, što je rezultiralo kaznama i policije i kluba. Trener Otmar Hitzfeld stao je u obranu mladog “Švajnija”, rekavši: “Sve su stvari riješene.” Vjerujem da on shvaća važnost davanja dobrog primjera, čak i kao mladi profesionalac.” Međutim, unatoč tim opomenama, ustrajao je u svom pretjeranom zabavljanju do kraja njegovih ranih dvadesetih. U dane kada su bile na rasporedu utakmice, viđan je u diskoteci u ranim jutarnjim satima, a 2006. godine ponovno se našao u problemu zbog prekoračenja brzine.

U njegovom Audiju R8, koji se može pohvaliti impresivnih 420 konjskih snaga, uhvatila ga je minhenska policija kako vozi 180 kilometara na sat na području s ograničenjem brzine od 80 km/h. Ovaj nekoć bezbrižan pojedinac sada je prigrlio ulogu predanog oca trojice sinova i voljenog supruga koji uživa u istraživanju Beograda i Srbije. No, postoji jedan aspekt koji on teško shvaća – nedostatak slobodnog vremena s kojim se susreće i njegova supruga. Uz razigrano držanje, uvijek ju prvo uspije nasmijati prije nego što šaljivo prokomentira: “Imaš problem s organizacijom.” Ova primjedba je prilično zabavna jer je ona zapravo prilično organizirana. Pokušava mu objasniti izazov uklapanja ogromnog broja zadataka u jedan dan, ali on ne uspijeva shvatiti koncept.

Tijekom podcasta “ALESTO” Ana je podijelila svoje viđenje izazova s ​​kojima se susreće u komunikaciji s partnerom. Dok on planira vrijeme za opuštanje i pauze za kavu, ne uspijeva shvatiti da ona ne može sudjelovati u tim aktivnostima. Kod kuće, engleski je jezik kojim komuniciramo. Nedavno sam napredovao u učenju ovog jezika, čak sam položio D1 ispit, što ga čini najprikladnijim izborom za mene. Jedina komplikacija nastaje kada trebamo diskretno razgovarati, daleko od dječjeg razumijevanja. To je zato što nam nedostaje zajednički jezik koji oboje možemo razumjeti, dok naša djeca tečno govore sva četiri jezika.