Danas se bavimo široko rasprostranjenim problemom koji muči pojedince širom svijeta – strašnim neugodnim mirisom koji izbija iz naših stopala. Čini se da ovaj problem nesrazmjerno pogađa muškarce, iako ga i žene doživljavaju u manjoj mjeri. Dok mnogi pojedinci pripisuju ovaj neugodan miris svom izboru čarapa ili cipela, zapanjujućih 80% ljudi ostaje nesvjesno činjenice da se zapravo bore s gljivičnom infekcijom na nogama.

Gljivične infekcije mogu predstavljati značajne izazove, posebno ako prođu neprimijećene, što zahtijeva dugotrajan i temeljit proces liječenja kako bi se u potpunosti eliminirale. Jedan vrlo efikasan lijek za rješavanje problema s gljivicom uključuje kombinaciju sode bikarbone i sirćeta. Za početak napravite mješavinu tople vode i sirćeta i uronite stopala u lavor koji sadrži ovu otopinu na oko pet minuta. Nakon toga ponovite postupak, ali ovaj put zamijenite jabukovo sirće sodom bikarbonom.

Na kraju isperite stopala toplom vodom i osigurajte da su dobro osušena. Da biste efikasno eliminisali gljivicu, preporučuje se dosledno pridržavanje ove rutine otprilike 2 do 3 meseca. U nastavku našeg članka, željeli bismo podijeliti neke vrijedne savjete koje je Linzi Crombie, entuzijasta čišćenja, nedavno objavila na svom Facebook profilu. Bez obzira na broj opcija obuće ispod standarda koju posjedujete, čak i one napravljene od materijala lošeg kvaliteta, mogu se spasiti i vratiti stari sjaj korištenjem ispravnih tehnika perilice rublja.

Kako bi se borila protiv neugodnog mirisa u svojim patikama, odlučila je ugraditi šampon posebno dizajniran za suho pranje kose. Na svoju radost, otkrila je da korištenje ovog šampona potpuno uklanja neugodan miris nakon svake upotrebe. Osim toga, otkrila je još jednu efikasnu metodu za uklanjanje mirisa tako što je preko noći stavila vrećice čaja u patike. Zapanjujuće, ovaj jednostavan lijek je rezultirao time da su njene patike sljedećeg jutra emitovale divnu aromu.