Tatjana Pujin, poznata glumica, bila je nadaleko poznata po svom zadivljujućem izgledu i hvaljena je kao jedna od najzanimljivijih žena u Jugoslaviji. Za izuzetne uloge u brojnim domaćim pozorišnim predstavama, kao što su “Lude godine”, “Bolji život”, “Šijun na sklima”, “Mi nismo anđeli” i druga slična dela, dobila je ogromne pohvale. Zanimljivo je da je tokom svoje uloge medicinske sestre u “Ludim godinama” neustrašivo prihvatala smelije scene tokom snimanja. Ipak, u jednom trenutku je donela odluku da se oprosti od svoje glumačke karijere i preseli se u Italiju. Nakon što je stigla u Italiju, udala se za Giuliana Cervinija, koji je imao istaknutu ulogu savjetnika pres službe predsjednika Italije.

Katalizator njenog naglog odlaska iz domaće filmske industrije proizašao je iz preovlađujuće političke klime u tom periodu, jer je eksplicitno izrazila svoje nezadovoljstvo političkim pejzažom nacije.

Njen angažman u filmskoj industriji stao je nakon njenog posljednjeg projekta u Sarajevu, koji je slučajno prethodio žamorima o nadolazećem ratu. Neizvjesnost oko situacije ostavila je sve u mraku o njenim implikacijama, sve dok se nije odigrao uznemirujući razvoj događaja. Putevi su bili preplavljeni tenkovima, što ju je navelo da potraži utočište u pozorištu Branka Kockice, gde je potražila utehu učešćem u pozorišnoj predstavi.

Ovaj događaj imao je dubok uticaj na njen život, označavajući završetak značajnog perioda njenog postojanja. Svjedočenje tako uznemirujućoj pojavi koja se odvija u 21. vijeku ostavila ju je potpuno razorenu. Kao odgovor na ovo srceparajuće iskustvo, donela je svesnu odluku da prikupi svoje stvari i krene na put u Italiju, kako je ranije otkrila “Blicu”. Ono što je iznenadilo one u njenom krugu je njeno iskreno priznanje da ne želi da ima decu.