U nedavno objavljenom dokumentarcu koji se bavi životom cijenjenog fudbalera Waynea Rooneyja, njegova supruga Colleen, koja ima 35 godina, neustrašivo je otkrila zamršene detalje oko Wayneovih borbi s ovisnošću, kao i njegove umiješanosti u vanbračne veze s brojnim ženama.

Colleen je hrabro naglasila da njena trenutna pozicija u životu ne bi bila dostižna da nije pronašla u sebi da oprosti Wayneu za njegove prijestupe. Wayne je, s druge strane, stekao na glasu zbog svojih čestih eskapada izvan granica njihovog braka, često se nalazi u stanju sramote kada ga nemilosrdna štampa uhvati na djelu.

U okvirima ovog pronicljivog filma, Coleen je zamišljeno razmišljao o njihovoj 20-godišnjoj vezi i 14-godišnjem braku, dok je Wayne otvoreno otkrio da je istog trena shvatio da je Colleen žena za koju je suđeno da se oženi. “Jasno se sjećam da sam imao 11 ili 12 godina kada sam odlučio da je Colleen ta s kojom želim provesti ostatak života. Nisam gubio vrijeme da podijelim ovu duboku izjavu s njom. Živo se sjećam da sam izrazio svoju želju da prošetam s njom niz prolaz i zajedno podignem porodicu, a ona me je posmatrala sa mešavinom čuđenja i neverice”, prisetio se Vejn.

Colleen je pohvalno govorila o svom mužu, hvaleći njegov šarm i objašnjavajući kako ju je to u početku osvojio. Kako se njihova veza produbljivala, postajao je sve sigurniji da je ona prava osoba za njega. Njihovo zajedničko putovanje počelo je kada su imali samo šesnaest godina, ali, nažalost, nije prošlo bez izazova. U ranoj fazi, Wayne je izdao svoju tadašnju djevojku baveći se prostitutkama, što je izazvalo skandal koji je izbio 2004. godine, prije nego što su se zvanično vjenčali. U početku, Wayne je žestoko negirao bilo kakvu nepravdu, ali je na kraju priznao svoje prijestupe.