Kada je proglašena iznenadna smrt Srđana Filipovića Srđan, trenera plivanja i supruga televizijske voditeljice i sportske novinarke Tijane Jevtić, bio je to razoran udarac u februaru 2021. za domaću javnost. U 49. godini života doživio je srčani udar u snu, a vijest o njegovoj preranoj smrti dok je obavljao dužnost izbornika plivačke reprezentacije, zaprepastila je javnost.

Tragični događaj zaprepastio je voditeljicu, jer je Srđan prije prerane smrti bio odličnog zdravlja. Nosio je cijenjenu titulu bivšeg rekordera u plivanju na 1500 metara u svojoj zemlji, što je dokaz njegove snažne fizičke kondicije. Srđan je marljivo odlazio na redovite liječničke preglede, a ako bi se pojavila nedoumica, odmah bi potražio liječničku pomoć. Zbunilo me što mi nije ostavio nikakve smjernice ili naputke da živim bez njega. Međutim, na kraju sam shvatio da je cijelo njegovo postojanje poslužilo kao vrijedna lekcija: ne uzrujavati se zbog trivijalnih stvari i prihvatiti svaki dan u potpunosti. Voditeljica, zadužena za preuzimanje njegovog tijela iz zračne luke nakon njegove smrti, priznala je da joj je to bio jedan od najtežih trenutaka u životu. Unatoč tome, odlučila je nastaviti s istom nepokolebljivom odlučnošću, vjerujući da je to jedini ispravan način djelovanja. Iako sam obećala da ću ispuniti sve obveze i dovršiti svu potrebnu papirologiju, to bi značilo gubitak prilike svjedočiti kako se moj voljeni suprug, strastveni putnik, vraća kući u lijesu.

Imao sam nevjerojatnu sreću što sam susreo pojedince koji su pokazali iznimno razumijevanje i fleksibilnost tijekom procesa repatrijacije Srđana u Srbiju nakon njegove smrti. Neprocjenjivom se pokazala pomoć koju sam dobio od Srđanovih kolega, omanske vlade i Ministarstva vanjskih poslova Srbije, kao i veleposlanika Jugoslava Vukadinovića, koji su održavali otvorene linije komunikacije unatoč nepostojanju diplomatskih odnosa između naših naroda. I dan danas veleposlanik Vukadinović pruža nepokolebljivu potporu i pomoć. U jednom je razgovoru uvjeravao da je Srđan prevezen u najbolju bolnicu u Omanu i da je cijeli zahvat izveden s najvećom razinom stručnosti.

Točno tjedan dana nakon Srđanove smrti, kutije s njegovim osobnim stvarima dopremljene su u njegovu kuću. Nekoliko mjeseci nakon suprugove smrti, voditeljica magazina “Gloria” otkrila je da je otvorila dio prepiske koju je on ostavio, ali je dio ostavila neotvoren. Na večer njegove smrti, osjetila je neugodan osjećaj u želucu i nije mogla zaspati. U posljednjoj poruci spomenuo je osjećaj umora nakon treninga i izrazio namjeru odrijemati po dolasku kući.

Tijekom noći više je puta provjeravala njegovu prisutnost na internetu, ali je tek sljedećeg jutra dobila odgovor. Zabrinuta da nešto nije u redu, jutros je odvela djecu na Zlatibor, jer ih je suprug potaknuo da nauče skijati. U arapskim zemljama bio je neradni dan, točnije petak, 6. veljače. Tijana je ispričala događaje za magazin, otkrivši da su njeni suigrači reprezentativci ostali nesvjesni sve dok dan nije zaključio i otkrili izostanak s treninga. Tuga koja proizlazi iz ovog gubitka i dalje ju je teško pritiskala čak i sada.