Legenda narodne muzike, Miroslav Ilić, iako je već u osmoj deceniji života, nastavlja da radi sa istim žarom i voljom kao i na početku svoje karijere. Njegovi koncerti su uvek rasprodati, a njegova jedina želja u ovom trenutku je da ga zdravlje dobro služi kako bi mogao da nastavi sa nastupima.

“Samo zdravlje! U ovim vremenima takvim kakva su, samo se molim Bogu za zdravlje,” rekao je Ilić. Dodao je da je imao i drugih želja, ali da će one zauvek ostati neostvarene. “Čudni su putevi gospodnji. Ja sam imao i druge želje i planove, ali život me je odveo tamo gde sam već 50 godina,” rekao je pevač.

  • Ilićeve želje nisu bile vezane samo za karijeru, već i za lični život. Jedna od njegovih neostvarenih želja bila je da postane fudbaler, kao i da završi studije koje je započeo. “I fudbal, ali i studije. Ovo što ti kažem ne znači da se kajem što me je život odveo u ovom pravcu. Imalo se rašta baviti ovim, vredelo je. Uhvatio sam se nečega o čemu nisam maštao, imao sam uspeha, pa sam potiskivao frustracije zbog nekih drugih stvari,” priznao je Ilić.

Pričalo se da je Ilić bio najbolji fudbaler među pevačima, ali on skromno poriče tu tvrdnju. “Ima i boljih, malo ljudi to zna, ali imali smo svojevremeno estradnu reprezentaciju. Često smo se okupljali u humanitarne svrhe, čak i van zemlje, a u zemlji da ne pričam. Šaban Šaulić je mnogo dobro baratao loptom, pa Saša Popović, Mile Kitić… Ima ih mnogo koji su talentovani, ali i njih je put odveo u ove vode,” rekao je Ilić.

Kada je reč o karijeri, Ilić ima dve neostvarene želje koje se tiču dueta sa dve poznate koleginice. “Ja sam u životu snimio dva dueta, jedan sa Dobrivojem Topalovićem, drugi sa Lepom Brenom. Prosto, nisu se namestile pesme. Imam želju, i to sam spomenuo, da nešto lepo snimim sa Marijom Šerifović i Jelenom Tomašević, ali ništa se nije desilo po tom pitanju. Ne znam, možda nisu to čule ili im nisu preneli,” rekao je Miroslav.

Ovaj legendarni pevač, uprkos svojim neostvarenim snovima, gleda na svoj život sa zahvalnošću i ponosom. Njegova karijera, koja traje već više od 50 godina, obeležena je brojnim hitovima i nezaboravnim koncertima. Sa svojim neiscrpnim entuzijazmom i ljubavlju prema muzici, Miroslav Ilić ostaje jedan od najomiljenijih izvođača na ovim prostorima, a njegova muzika nastavlja da inspiriše nove generacije slušalaca.

BONUS TEKST

Miroslav Ilić, poznat kao legenda narodne muzike, rođen je 10. decembra 1950. godine u Mrčajevcima, malom selu kod Čačka u Srbiji. Svojim specifičnim glasom i emotivnim interpretacijama osvojio je srca publike širom bivše Jugoslavije i postao jedan od najvoljenijih i najcenjenijih pevača narodne muzike na ovim prostorima.

Ilić je pokazivao interesovanje za muziku još od malih nogu. Pohađao je srednju školu u Čačku, gde je počeo da peva na školskim priredbama i lokalnim manifestacijama. Nakon srednje škole upisao je Poljoprivredni fakultet u Zemunu, ali se ubrzo vratio svojoj pravoj ljubavi – muzici.

Karijera Miroslava Ilića započela je sredinom 70-ih godina kada je snimio svoj prvi singl „Pesma za moje prijatelje“. Iako je početak bio skroman, njegov talenat i harizma brzo su ga izdvojili iz mase. Prvi veliki hit bio mu je “Voleo sam devojku iz grada”, koji je lansirao njegovu karijeru na zvezdane staze.