Slobodan Mićić je posedovao ogromnu ljubav prema istraživanju sveta i posedovao je duboko razumevanje zamršenosti i nijansi koje su umešane u umetnost putovanja. Jedno od njegovih najznačajnijih dostignuća bili su njegovi izvanredni putopisi prikazani u nadaleko hvaljenom televizijskom programu pod nazivom “Svijet na dlanu”.

U oblasti turizma, Mićić je stekao široko priznanje i divljenje zbog svog izuzetnog talenta da očara i zabavi turiste tokom njihovog dugomjesečnog putovanja autobusom do očaravajućeg grada Kaira. Njegova stručnost kao vodiča nije bila ograničena samo na pružanje logističke pomoći, već je imao nevjerovatnu sposobnost da ostavi neizbrisiv utisak u srcima i umovima onih koji su dovoljno sretni da krenu na putovanje pod njegovim vodstvom.

Shodno tome, Slobodan Mićić je i dalje veoma cenjen i rado ga se pamti kao veoma vešt i harizmatičan saputnik, čiji se duboki uticaj na živote onih koji su bili uz njega njeguju i poštuju do danas. Nakon završetka studija ekonomije, razvio je snažnu sklonost da istražuje različite krajeve svijeta. Iskoristivši ovu strast u svoju korist, krenuo je na izuzetno putovanje prateći turiste iz Srbije do najudaljenijih krajeva sveta, od očaravajućih pejzaža Ugande do očaravajućih ostrva Galapagos, i od živopisnih obala Fidžija do krševitih terena Island, gdje je obnašao cijenjenu poziciju počasnog konzula.

 

Pored toga, stekao je priznanje osnivanjem prve privatne turističke agencije u Srbiji, uspehom koji ga je izdvojio od ostalih u ovoj industriji. U ovim nesvakidašnjim avanturama pratila ga je njegova voljena supruga Marija Mićić, dijeleći uzbuđenje i radost koju donosi svaka nova destinacija. Ulazeći u kasnije godine života, svesrdno se posvetio zalaganju za svoju otadžbinu, Srbiju, jer je njegova naklonost i ljubav prema njenom narodu eksponencijalno rasla.