Međutim, važno je napomenuti da se sam ovaj Instagram komentar ne može uzeti kao konkretna potvrda promjene kapitena. To je samo nagoveštaj koji je izazvao nagađanja i debate među fudbalskim entuzijastima. Zamjena kapitena Hendersonovog kalibra nije lak zadatak, jer je on bio sastavni dio uspjeha Liverpoola posljednjih godina. Njegov uticaj i liderske kvalitete su široko priznate i cijenjene, zbog čega je njegov odlazak bio značajan gubitak za tim.

Ipak, Liverpool ima istoriju uspješne tranzicije kapitena, a značajne ličnosti poput Stevena Gerrarda i Graemea Sounessa ostavljaju trajna nasljeđa. Ako se ispostavi da je to istina, imenovanje Szoboszlaija za novog kapitena bila bi značajna odluka kluba. Mladi veznjak je već pokazao ogroman potencijal i talenat, impresionirajući kako na domaćem, tako i na međunarodnom planu. Kao takav, stekao je reputaciju zvijezde u usponu u fudbalskoj areni.  Predstojeća zvanična objava njegovog transfera sada je samo puka formalnost, koja ukazuje da će se Henderson uskoro oprostiti od Liverpoola i krenuti u novo poglavlje na svom sportskom putu.

Međutim, iako nije formalno otkrio svoju odluku, šutnja Jirgena Kloppa o ovom pitanju sugerira da je nasljednik Hendersonovog kapitena u Liverpoolu već određen, s obzirom na njegov predstojeći odlazak iz kluba. Iščekivanje i spekulacije među navijačima dostigle su vrhunac dok su razmišljali o potencijalnim pretendentima za titulu najboljeg igrača među Mohamedom Salahom, Alissonom Beckerom i Virgilom van Dijkom. Navijači Liverpoola ostali su šokirani i zgroženi nakon što su otkrili vrstu opreme koju Mohamed Salah koristi tokom svojih treninga.

Ovo otkriće izazvalo je zabrinutost među navijačima, a mnogi pripisuju stalne probleme sa povredama u timu neadekvatnoj opremi koju koristi njihov zvjezdani igrač. Uznemirujući prizor Salahove sprave za trening samo je dodatno pojačao brige oko sposobnosti kluba da održi zdrav i sposoban sastav.