Mala Ana, simpatična devojčica sa kosom zavezanom u slatke punđe, u zadivljujućem filmu pod nazivom „Mrtav, Ladane“ izrekla je nezaboravnu rečenicu „Odbijam da otkrijem tu informaciju, ti folikulima izazvana individua“. Njen šarm plijenio je srca svih koji su gledali, a Tara Manić je bila ta koja je vješto oživjela ovaj lik sa nepunih samo sedam godina.

Zanimljivost mnogih leži u tome gdje se ova mlada djevojka nalazi, njenom trenutnom dobu, njenim postupcima i zanimanju. Nakon svog glumačkog staža, Tara je donijela svjesnu odluku da se udalji od glumačkog carstva i nastavi svoju istinsku strast prema režiji, čvrsto vjerujući da je to njen sudbinski put u životu.

Tara, koja trenutno slavi 28. rođendan, izabrala je drugačiji put u životu. Za razliku od svoje prethodne frizure koju su činile šiške i punđe, sada se ponosno razmeće dugom, glatkom ravnom kosom. Uspešno diplomirala pozorišnu režiju na renomiranom Fakultetu dramskih umetnosti, Tara je postala istaknuta ličnost u svetu pozorišta. Danas ima cijenjenu poziciju reditelja, nadgledajući zadivljujuću seriju predstava kojima se svesrdno posvećuje.

Kada je došlo do odluke da li da se bavim karijerom glume ili režije, nikada se nisam pokolebao u svojoj odluci. Još u srednjoj školi u III Beogradu odlučio sam se i odabrao režiju kao svoj put. Uspješno sam položio prvi prijemni ispit za režiju, a uporedo, te iste godine, polagao sam i prijemni za medicinu. Međutim, moja strast za režijom je prevladala i odlučio sam da je ostanem. Vrijedi napomenuti da moje porodično porijeklo nije uticalo na moj izbor jer su svi moji rođaci ili pravnici, ekonomisti ili novinari. Kao što je Tara jednom istakla, moje odluke u karijeri nisu bile uslovljene genetikom.