Devedesetih godina prošlog vijeka svijet je opčinila ogromna popularnost pop pjevačice Ivane Banfić. Međutim, naizgled iz vedra neba, napravila je neočekivani izbor da se povuče iz očiju javnosti i krene na transformativno putovanje ka potpuno novom postojanju. Nakon burne istorije, Ivana je odlučila da se povuče u spokojnu prirodu, gde je otkrila utehu i trenutno uživa u lepoti majke prirode i druženju životinja. U određenoj fazi svog postojanja borila se sa snažnom zavisnošću od alkohola, što ju je nagnalo da aktivno traži pomoć od profesionalaca kako bi prevazišla svoju zavisnost.

Nakon raspada dvanaestogodišnjeg braka sa menadžerom Robertom Magićem, Ivana je potražila utočište u alkoholu. Međutim, ubrzo je postala svjesna štetnih posljedica koje je to imalo na njezino dobrobit i odmah je krenula na put oporavka upisavši se u renomiranu kliniku 2005. godine.

Ivana je pronašla utjehu i iskupljenje u Indiji, gdje je potražila i medicinsku pomoć i emocionalno zacjeljivanje rana o kojima je ranije otvoreno govorila.

Pevačica, poznata po svojoj saradnji sa Dinom Merlinom na vrhu liste top lista, osvrnula se na dubok uticaj koji je njeno vreme provedeno u toj zemlji imalo na njen lični razvoj. Indija je poslužila kao katalizator za transformativno putovanje, razbijajući iluziju da je privilegovana zvijezda i ponižavajući je do srži. U dubinama ove kulturno bogate nacije suočila se licem u lice sa realnošću da je daleko od toga da bude diva ili neko izvanredan. Ovo iskustvo koje je otvorilo oči poslužilo je kao snažan podsjetnik na važnost uzemljenja i priznavanja inherentne beznačajnosti individualne slave u velikom planu života.