Doris Dragović je poznata hrvatska pop pevačica koja je stekla veliku popularnost tokom 90-ih godina. Rođena je 1961. godine kao Dorotea Budimir, a danas je poznata pod umetničkim imenom Doris Dragović. Prezime Budimir potiče od njenog muža, bivšeg vaterpoliste Maria Budimira, s kojim je u braku.

Doris Dragović važi za jednu od najuspešnijih pop pevačica na prostorima bivše Jugoslavije. Poznata je po svojoj stidljivosti i skromnosti, a iako je često nazivaju divom, ona ne voli taj termin i smatra da se njeno umetničko delo i talenti ne mogu lako opisati etiketama.

  • Razumem da ljudi žele da izraze svoje emocije i osećanja na različite načine, pa ponekad koriste izraze poput “diva” da bi opisali umetnika koji im je omiljen. Za mene je, međutim, važnije da prenosim pozitivnu energiju i svetlo ljudima, bez obzira koliko su udaljeni od mene – rekla je Doris u intervjuu za “IN Magazin”.

Doris Dragović je imala važan trenutak u svojoj karijeri 1986. godine, kada je predstavljala Jugoslaviju na takmičenju za pesmu Evrovizije u Norveškoj s pesmom “Željo moja.” Završila je na 11. mestu, ali je pesma postala evergrin koji je obožavaju sve generacije. Nakon toga, nastavila je nizati hit za hitom, čime je osigurala svoje mesto u muzičkoj istoriji regiona.

Uprkos dugogodišnjoj karijeri i brojnim priznanjima, Doris Dragović ostaje prizemna i posvećena svojoj muzici i publici. Njen jedinstven glas i emotivni nastupi učinili su je ikonom muzičke scene, a njene pesme nastavljaju da inspirišu i donose radost obožavateljima širom regiona.

BONUS TEKST

Saveti za žene koje se suočavaju s izazovima u braku:

Priznajte svoje emocije: Suočavanje s izdajom ili teškom bolešću partnera može biti veoma stresno. Priznajte svoje emocije, bez obzira na to da li su negativne ili pozitivne, kako biste mogli da ih pravilno obradite i nastavite dalje.

Potražite podršku: Razgovarajte s pouzdanim prijateljima, članovima porodice ili stručnjacima kako biste dobili emocionalnu podršku i savete. Podrška drugih može vam pomoći da donesete odluke koje su najbolje za vas.

Postavite granice: Ako ste suočeni s prevarom ili izdajanjem, postavite jasne granice prema partneru kako biste zaštitili svoje emocionalno zdravlje. Odredite šta možete, a šta ne možete tolerisati.

Ne zaboravite svoje potrebe: Važno je voditi računa o sebi, posebno kada se suočavate s teškim situacijama. Vodite računa o svom mentalnom i fizičkom zdravlju, i ne zaboravite da imate pravo na sreću i ispunjenje.

Preispitajte svoje ciljeve i želje: Kada se suočavate s promenama u braku, odvojite vreme da razmislite o svojim dugoročnim ciljevima i željama. Razmotrite šta želite od života i braka.

Razmotrite stručnu pomoć: U nekim slučajevima, konsultacija s terapeutom može vam pomoći da prebrodite teške situacije i pronađete načine za rešavanje problema u vezi.

Preispitajte svoju odluku: Ako razmišljate o razvodu, važno je da donesete odluku koja je u skladu s vašim vrednostima i dobrobiti. Razmotrite sve aspekte i posledice pre nego što donesete konačnu odluku.

Na kraju, zapamtite da je svaka situacija jedinstvena i da su vaše odluke lične. Bez obzira na sve, važno je da budete verni sebi i potražite pomoć kada vam je potrebna u svakom slučaju .