Brak Brene i Bobe opstaje zahvaljujući tri ključna faktora. Na velikom događaju 1991. godine Lepa Brena, renomirana jugoslavenska pjevačka senzacija, i Boba Živojinović, vrlo traženi neženja tenisač, javno su pred brojnom publikom izjavili svoju vječnu ljubav. Malo tko je slutio da će njihova ljubav trajati nebrojena desetljeća.

  • Iako su mnogi očekivali da će brak Brene i Bobe biti kratkog vijeka, on je izmakao očekivanjima i pokazao se izdržljivim. Zajednica Brene i Bobe na portalu svetRajka Ristića uspješno je prebrodila brojne kušnje i nedaće. Njihov dugotrajni brak jedan je od najdugovječnijih u seriji. Renomirana glazbena ikona Brena nedavno je gostovala u “Sceni” i podijelila svoju tajnu kako održati skladan obiteljski život.

Slučajno je naišla na knjigu pod naslovom “Brak” koja ju je pobudila znatiželju, samo da bi otkrila da su joj stranice razočaravajuće prazne, s ukupno oko 150 praznih listova. Za sve djevojke, žene i supružnike, moj savjet je da su ljubav, poštovanje i tolerancija neophodni i za uspješan brak i za ispunjenu karijeru. Unatoč brojnim iskušenjima, brak Lepe Brene ostao je čvrst, a pjevačica kao svoje najveće postignuće ističe skladnu obitelj.

  • Tek nakon što prođe najveće izazove u životu, čovjek istinski razumije neusporedivu ljubav koja dolazi s rađanjem djece i kako ona donosi osjećaj ispunjenosti čitavom ciklusu nečijeg postojanja. Pjevačica je zaključila izjavom da se može vjerovati da nema veće ljubavi od one prema djeci, sve do dolaska unuka. Lepa Brena je priznala da su proživjeli svaki aspekt svog braka, pa tako i nesretnu okolnost da su posljednju godišnjicu proveli razdvojeni.

Vrijedi napomenuti da je Brenino i Bobino vjenčanje bilo ekstravagantna afera, stajalo je oko 50.000 njemačkih maraka, što je za to doba bila značajna svota. Na priredbi je bilo nevjerojatnih 650 jela, torta na pet katova i darovi sa svih strana svijeta (iako kum Boris Beker nije mogao doći, ljubazno im je poslao najnoviji “mercedes”). Brena, omiljena folk zvijezda, zračila je u raskošnoj vjenčanici koju je dizajnirala renomirana modna kuća “Dior”.

  • VHS kaseta sa snimkom Breninog i Bobinog vjenčanja mjesecima je bila vrlo tražena u video klubovima. Smatralo se najočekivanijim događajem godine, a gotovo svaki Jugoslaven želio je svjedočiti “svadbi stoljeća”. Kao rezultat toga, velika većina stanovništva ga je uključila gledati. Lepa Brena, poznata i kao Fahreta Jahić Živojinović, zauzima istaknuto mjesto kao jedna od najpoznatijih pjevačica u Jugoslaviji. Rođena 20. listopada 1960. godine u Tuzli, svoje formativne godine provela je u Brčkom.

Otac Abid i majka Ifeta osigurali su joj skromno i bezbrižno odrastanje. Brena ima tu sreću da ima i sestru Faketu i brata Faruka. Svoje školovanje završila je u cijenjenoj Osnovnoj školi “Zaim Mušanović” i stekla prestižnu titulu učenika generacije. Brenin talent seže izvan akademskih okvira, jer je briljirala u košarci, koristeći svoju impresivnu visinu od 180 cm u svoju korist. Posvećenost sportu dovela ju je do toga da marljivo trenira u renomiranom brčanskom klubu “Interplet”.

  • Brena, nadimkom koji joj je dao profesor tjelesnog Vlade Bajera, svoj je put započela u srednjoj školi gdje je sa sedamnaest godina sudjelovala na natjecanju “Mladi graditelji”. Pokazujući svoj talent, izvela je zadivljujuću izvedbu hit pjesme “Sviraj još, prijatelju” pokojnog Kemala Montena, čime je osigurala prvo mjesto. Ova pobjeda označila je početak njezine suradnje s bendom Yudexi, nastupajući na raznim plesnjacima i natjecanjima.

Ubrzo nakon toga kreće u solo karijeru, munjevito svladavajući strane pjesme koje je tražila publika, a ljubav prema pjevanju sevdalinki sačuvala je u udobnosti vlastitog doma. Nije bila osoba koja se pretjerano upuštala u romantiku, otkrila je da ju je iskreno privukao partner koji je bio 5,6 godina stariji od nje, iako njihova veza nije opstala. Godine 1979. seli se u Beograd, upisuje Prirodoslovno-matematički fakultet, smjer turizam.