Tajlandski kralj Maha Vajiralongkorn, koji se može pohvaliti impresivnim bogatstvom od 70 milijardi dolara, trenutno vlada kao najbogatiji monarh na svijetu. Zanimljivo je da njegova razina prepoznatljivosti uvelike varira u različitim regijama svijeta. Dok je njegova slava i dalje relativno nejasna u određenim područjima Europe, njegova je prisutnost široko priznata diljem Azije. Međutim, važno je napomenuti da je njegov ugled u ovoj regiji prvenstveno povezan s nepovoljnim aspektima njegovog osobnog života.

Poznat po svojoj izuzetnoj naravi, on vodi zaista neobičan način života. Vajiralongkorn, rođen 28. srpnja 1952., ušao je u svijet u palači Dusit u Bangkoku, točnije u Amphorn Sathan Hall of Residence. Krenuvši na značajan obrazovni put, princ je 1972. donio odluku o pohađanju Kraljevskog vojnog koledža Duntroon u Canberri. Tijekom ove obrazovne faze prošao je vojnu obuku u australskoj vojsci i nastavio studij na Sveučilištu New South Wales.

Godine 1976. s ponosom je diplomirao kao novozaposleni poručnik, stekavši diplomu prvostupnika slobodnih umjetnosti. Nakon ovog postignuća uslijedila je još jedna značajna prekretnica 1982. godine kada je uspješno stekao diplomu prava. Popevši se na prijestolje 2016. godine, ovaj tajlandski kralj ima čast da je najstariji monarh koji je preuzeo tu poziciju. Dok je kraljeva vlast ograničena državnim načelima, on ipak sudjeluje u raznim ceremonijalnim događajima i svečanostima.

Unatoč njegovoj relativno kratkoj vladavini, nije bila lišena kontroverzi. Unatoč posjedovanju bogatstva koje nadmašuje bogatstvo kraljice Elizabete za nevjerojatnih 60 puta, Mahina reputacija bila je narušena optužbama za promiskuitet. Posljedično tome, organizirane demonstracije izbile su diljem Tajlanda 2020. No, ne osvajaju njegovi nekonvencionalni modni odabiri, koji uključuju sportske majice i lažne tetovaže, niti njegovo osebujno obožavanje svoje preminule pudlice, kojoj je čak dodijelio i počasni naslov generala. najviše pažnje. Umjesto toga, njegove romantične zavrzlame privlače pozornost.

Usred globalne epidemije koronavirusa, vladala je primjetna pomama oko kraljevog izbora da se povuče u luksuzni hotel u Njemačkoj u svrhu samoizolacije. Ono što je privuklo pažnju ljudi je pratnja od 20 žena koje su ga pratile i izazvale pravu pomutnju. Vrijedno je spomenuti da te žene nisu bile posebno okupljene u svrhu izolacije; radije, one su redovite kraljeve družice, koje se uglavnom sastoje od vojnih žena koje tvore vlastitu jedinstvenu jedinicu. Zapravo, kralj je svom voljenom miljeniku čak dodijelio titulu “Kraljevskog plemićkog pratioca”. Međutim, bilo bi netočno pretpostaviti da kralj živi u celibatu; takva bi pretpostavka bila daleko od točne.

Maha, koji je imao privilegiju više puta sudjelovati u svetoj instituciji braka, iskusio je pravi užitak braka ne samo jednom ili dvaput, već ukupno četiri puta. Nažalost, njegova bračna putovanja bila su lišena očekivane sreće i blaženstva, posebno za njegovu treću suprugu, Srirasmi Suvadee. Trenutno mjesto gdje se nalazi i dobro stanje Srirasmi Suvadee postali su tema nagađanja, ostavljajući mnoge da razmišljaju o njezinom postojanju. Da pružimo kronološki prikaz, 1977. godine, u dobi od 25 godina, Maha se vjenčao sa svojom nećakinjom, princezom Soamsavali Kitiyakara. Njihova zajednica rodila je njihovu kćer, princezu Bajrakitibhu, godinu dana kasnije. No, njihovoj bračnoj vezi došao je kraj 1993. godine kada su se odlučili rastati razvodom.

U istom razdoblju upustio se u vezu s glumicom Juvadhidom Polprasert s kojom je dobio četvero djece. Unatoč njihovoj razdvojenosti, Soamsavali je nastavila obnašati svoj položaj na kraljevskom dvoru i ispunjavati svoje kraljevske dužnosti. Nažalost, 2019. doživjela je dva moždana udara, zbog čega se oslanjala na invalidska kolica. Prema news.com.au, godinu dana nakon njihova razvoda ponovno se oženio Juvadhidom, majkom svoje četvero djece. Putevi su im se prvi put susreli u mladosti i krenuli na neobično 15-godišnje romantično putovanje prije nego što su se konačno vjenčali.

U godinama koje su prethodile 1996., Mahina djeca iskusila su luksuzni život u veličanstvenoj palači na Tajlandu, gdje su pohađala cijenjene britanske internate. Međutim, sve se dramatično promijenilo kada je Maha donio odluku da se razvede od njihove majke. Ne samo da se potpuno odrekao svoja tri sina, nego je zanijekao i samo njihovo postojanje, priznajući samo svoju kćer kao svoje zakonito dijete. Na njihovu krajnju nevjericu, obaviješteni su da nisu dobrodošli da se vrate u svoju domovinu Tajland. Unatoč našim neumoljivim naporima da stupimo u kontakt s njihovim ocem, stalno nam je uskraćivan pristup njemu.

Naš stalni nadzor od strane privatnih istražitelja, koje je vjerojatno zaposlio Maha, postao je očit. Uprava škole je čak bila obaviještena putem njegovog pisma, u kojem je naznačeno da odbija nastaviti pokrivati ​​naše školarine. Uz to, izričito nas je uputio da diplomatske putovnice predamo u tajlandskom veleposlanstvu i strogo nam je zabranio povratak. Uznemirujuće specifičnosti ove situacije otkrivene su u pismu koje su napisali njegovi sinovi, a kasnije ga je prenio The Times.