Odzivi na govor Hrvoja Zekanovića, koji je bio prilično neobičan i usmjeren na podrivanje Sandre Benčić, ne pokazuju znakove smanjenja. Na saborskom zasjedanju prema njoj je upućena vrlo teška optužba da je 2001. godine neovlašteno prodavala petarde na zagrebačkom Tomislavcu, zbog čega je optužena za prekršaj.

Gordan Maraš, bivši član SDP-a koji se više ne bavi politikom, ali i dalje želi podijeliti svoja razmišljanja o aktuelnim događajima, odlučio je uskočiti u klupu nakon što je mahnuo nekim papirom koji navodno dokazuje određenu priču. Ovaj incident zaokupio je hrvatsku javnost, zabavljajući je danima. Maras je priznao da ga je Sandra nadmašila po produktivnosti, dok se ostale petarde nisu uspjele zapaliti kako se očekivalo.

Na duhovit način preuzeo je odgovornost jer je petardama koje je kupio od Benčića upravo on uspješno zapalio i napravio uzbudljivu eksploziju. “Mislio sam da neću morati da izlazim u javnost sa ovim, ali sada je istina izašla na videlo i sve ću reći. Ako Uskršnji zeka može, mogu i ja. To je bila 2002. Neka zima pred Božić. Kupio sam vatromet da se zabavljam kao pravi Hrvat za bozic.

Svakodnevno puštam deset do dvadeset petardi i tako svima pokazujem koliko sam sretan. Pa sam otišao na tezgu u gradu, momak od 25 godina, djevojka mi je prodala kutija gusara.Kategorija II.Nisu bili skupi,ali mi je dala takvu poslasticu koju nikad neću zaboraviti.Ništa drugo nije bilo pokvareno.Nula kvaliteta.Kako kažu prodala mi je ‘bubreg kučku’. Boli me i dan-danas. Lekcija? Ne kupujte bootlegije od Sandre. Nikada”, napisao je Malas na Facebooku, izazvavši mnoštvo komentara.