Rođenje djeteta Marije Šerifović razveselilo je ne samo njene prijatelje i obožavatelje, već i njenu majku Vericu Šerifović, poznatu pjevačicu. Dugo je živjela u Kragujevcu i tamo je čak otvorila pekaru, međutim, od dolaska unuka, ova omiljena ikona folk glazbe odlučila se preseliti u Beograd, gdje može biti bliže kćeri i unuci.

S nestrpljenjem iščekujući svaki Mariov dolazak u njen dom, Verica Šerifović obavila je sve potrebne pripreme za njega. Nadalje, u prostranom dvorištu velebne vile Marije Šerifović sada je uređena slastičarna koja će sigurno oduševiti one sklone slatkom. Nakon detaljnijeg pregleda raskošne složenosti unutar vile, postaje jasno da se pjevačica pomno posvetila svakom elementu njenog ukrašavanja, besprijekorno integrirajući brojne uvezene naglaske. Dok Marijina rezidencija odiše modernom i jednostavnom estetikom, Vericina kuća zrači izrazitom udobnošću kroz svoj ukusno uređen interijer.

Naime, Vericina nastamba ima zeleni travnjak koji će tijekom ljeta zasigurno biti ukrašen ljuljačkom, toboganom i klackalicom, nudeći obilje mogućnosti za Mariovo uživanje. Biografija: Verica Šerifović, poznata srpska pjevačica koja se bavi narodnom i romskom glazbom, nije prepoznata samo po vlastitom talentu već i kao majka poznate srpske pop pjevačice Marije Šerifović. Verica je rođena 12. septembra 1963. godine u Kragujevcu i imala je srećno detinjstvo zahvaljujući voljenim roditeljima, Vojislavu i Gordani, koji su njoj i njenom starijem bratu Milutinu omogućili bezbrižno odrastanje.

Nažalost, Veričina glazbena inspiracija, njezina baka Šanka, preminula je u mladosti. Uprkos tom gubitku, Vericina strast prema pjevanju dovela ju je do toga da se pridruži orkestru Žaoka dok je pohađala Prvu kragujevačku gimnaziju, što ju je na kraju dovelo do toga da napusti redovno školovanje. Tijekom formativnih godina Verica je brusila svoje vokalne vještine i usavršavala svoj glazbeni ukus uživljavajući se u djela renomiranih pjevača. Rado se sjeća utjecaja bake s majčine strane i priča koje su joj pričali o njezinu lijepom glasu, koji je nedvojbeno imao ulogu u nasljeđivanju Veričinog vlastitog pjevačkog talenta. Veliko mi je zadovoljstvo uživjeti se u melodične melodije Elle Fitzgerald, Sarah Vaughan, Shirley Bassey, Billie Holiday i Sinatre.

Njihovo glazbeno umijeće prodire u moje biće dok željno poput spužve upijam njihove talente. Verica i Rajko Šerifović, talentirani kragujevački bubnjar, stupili su u brak 1982. godine. Njihova ljubav rodila je kćer Mariju, koja će se kasnije proslaviti kao poznata pop pjevačica i postići veliki uspjeh na Eurosongu. Ipak, kada je Verica bila na pragu porođaja, Rajko ju je napustio kako bi započeo novi život s drugom ženom, da bi sljedeće godine s novopronađenom partnericom dobio sina. Bolna sjećanja iz djetinjstva opsjedala su Mariju, dok je pričala o nasilnoj i alkoholiziranoj naravi svog oca, koji je njezinu majku često fizički zlostavljao. Vericini su svekrvi, u pokušaju da odvoje Mariju od nje, pokrenuli kampanju da je prikažu kao nepodobnog roditelja, što je na kraju rezultiralo njezinim odlaskom na psihijatrijsku bolnicu.

Verica je 2003. službeno raskinula brak s Rajkom. Sljedeće godine ulazi u novu bračnu zajednicu s Mićom Nikolićem, cijenjenim skladateljem i klavijaturistom. No nakon tri godine i njihovo je partnerstvo došlo do zaključka. U početku je Verica plakala kada je saznala da njezina kćer voli žene, ali je naposljetku ostala nepokolebljivo uz Mariju, pružajući joj nepokolebljivu podršku. Verica je doživjela ogromno olakšanje kada su izlazak filma i knjige pod naslovom “Ispovijest” razotkrili intimne zavrzlame Marijina života. Godine 2014. Verica i njezina kći ostvarile su dugogodišnju želju, zajedničkim snagama osnovale su pekarnicu Maravera, pothvat koji je bio predmet Veričinih žarkih snova deset godina. Verica uživa u umijeću kuhanja, a posebno u izradi preslatkih kolača.