Ideja da je ljubav nepristrana i na nju ne utječu godine široko je prihvaćena bilo gdje u svijetu, a zanimljivo je da je društvo sklono vezama u kojima je muškarac znatno stariji od svoje partnerice gledati kao neugledne, dok se suprotni scenarij često smatra skandaloznim. Tokom predsjedničkog mandata Donalda Trumpa, brojni su se razgovori vrtjeli oko različitih aspekata Prve dame Amerike, međutim, jedan poseban aspekt ostao je nesporan: značajna razlika u godinama između njega i njegove supruge.

Dok neki pojedinci ovo nisu smatrali vrijednim pažnje, drugi su to doživljavali kao temu isprepletenu s osobnim okolnostima para. Znatiželju javnosti pobudila je velika razlika u godinama između Emmanuela Macrona, francuskog predsjednika koji ima 39 godina, i njegove supruge Brigitte koja ima 64 godine, zbog čega se njihova veza pomno prati. Njihovi su se putevi u početku susreli u prestižnoj privatnoj školi, gdje je Brigitte bila zaposlena kao učiteljica, a Emmanuel je bio 15-godišnji učenik. Točan trenutak kada je započela njihova ljubavna veza ostaje misterij, ali vrijedi spomenuti da se nedugo nakon Emmanuelova dolaska Brigitte odlučila prebaciti u drugu ekskluzivnu obrazovnu ustanovu. Ovaj potez potaknuo je nagađanja da je možda pokušavala stvoriti distancu između sebe i svoje sve veće ljubavi prema njemu.

Zanimljivo, Emmanuel je igrom slučaja bio u istom razredu s Brigitteinom kćeri, koja je s majkom nestrpljivo podijelila vijest o novom učeniku. Vrlo je moguće da je i sama mlada djevojka razvila sklonost prema njemu. Prema izvješćima medija, odvažni 17-godišnji Emmanuel svojoj je učiteljici, udanoj ženi s troje djece, rekao da će se vratiti po nju i na kraju je oženiti. Iskreno rečeno, 2007. godine Emanuel je ispunio svoju obvezu nakon desetogodišnje veze. Unatoč njegovoj mladoj dobi, karizmi, postignućima i uglednom odgoju, njegovi roditelji, koji su obično bili otvorenog uma, oštro nisu odobravali tu vezu. Na sina su gledali kao na izniman “ulov”, ali ne za ženu u srednjim dvadesetima. Situacija je došla do točke kada je Emanuelova majka organizirala sastanak s Brigitte, moleći je da se suzdrži od bilo kakvog uplitanja dok on ne navrši 18 godina.

Kako prenosi britanski “Telegraph”, Brigitte se prošle godine duboko ispovijedila, objasnivši da je obuzeta ljubavlju i da nije imala izbora nego da raskine brak s prvim suprugom. Emanuelova magnetska privlačnost pokazala se neodoljivom, nadjačavši njezinu sposobnost otpora. Od samog početka Emanuelova brzog uspona u političkom svijetu, nepokolebljivo je stajala uz njega, vjerno ga prateći na svakom okupljanju i dajući neprocjenjive smjernice u sastavljanju govora tijekom njegove predsjedničke kampanje. U travnju je Emanuel izrazio duboku zahvalnost za nepokolebljivu podršku osobe koja je uvijek tu za njega, priznajući da bez nje ne bi bio svoj. Stoga ne čudi što će ona i dalje biti njegova savjetnica, unatoč tome što su pojedini mediji to ocijenili neočekivanim. Nasuprot tome, uvrštavanje Ivanke u Bijelu kuću izaziva više upita, iako se ne radi o nekom većem značaju.

Kada se Emanuel prvi put obratio javnosti o svom braku, ustvrdio je da njihova zajednica ne bi bila pod lupom da je znatno stariji od svoje supruge. Međutim, zbog suprotnih okolnosti, društvo njihovu situaciju smatra nemogućom. Emanuel je otvoreno podijelio svoje osobno iskustvo zabranjene ljubavi, susret koji je duboko oblikovao njegov karakter. Takva iskustva imaju moć transformirati pojedince, usađujući u njih nepokolebljivu odlučnost da obrane svoje strasti i spremno preuzmu težinu ovih nekonvencionalnih priča. Posljednjih petnaest godina moj odabrani životni put naišao je na opće neodobravanje. Ipak, obje strane uključene u ovaj odnos su ustrajale, vođene jasnim razumijevanjem naših želja. To nije bio rezultat slučajnosti; aktivno smo kovali svaki aspekt našeg putovanja. Emanuel je jako ponosan na ovo postignuće.