Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je na svečanoj ceremoniji održanoj u zgradi Predsjedništva, povodom Dana državnosti, uručio odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima, među kojima je i poznata glazbena zvijezda Lepa Lukić.

Zorica Brunclik, Mirko Kodič i Aleksandra Kovač dobili su priznanje u Glavnom tajništvu Predsjednice Republike. Isto priznanje očekivalo se i Lepu Lukić, koja je bila odsutna. Pjevačica je pojasnila da su oni trenutno u Beču i da nisu u mogućnosti doći zbog stalnog boravka u gradu, navodeći da trenutno nisu u Srbiji. Lepa Lukić je svoju dilemu izrazila kada je sinoć dobila telefonski poziv da je osvojila medalju i da treba da je preuzme. Međutim, budući da se trenutno nalazi u Austriji iz poslovnih razloga, razmišljala je kako bi uopće mogla stići do mjesta da preuzme svoju nagradu.

Zahvaljujući svojim bogatim i uspješnim karijerama, kao i značajnom doprinosu narodnoj glazbi, Lepa, Zorica i Mirko odlikovani su “zlatnim medaljama za zasluge”. Lepa Lukić i Mirko Kodić od sedamdesetih su aktivni u javnosti i grade svoje karijere, dok je Zorica Brunclik, njihova kolegica, nešto manje opsežna glazbena pozadina. Lepa Lukić ima fascinantnu i raznoliku povijest. Kad je imala samo dvije i pol godine, otac joj je tragično poginuo u prometnoj nesreći. Odrastajući u siromaštvu, česti su bili slučajevi da nisu imali za jesti. Za razliku od svog smirenog brata Ratka (koji je preminuo 2006.), Lepa je zbog svog nestašnog ponašanja često bila fizički kažnjavana. Do desete godine shvatila je da mora preuzeti sve kućanske poslove kako bi pomogla majci Milosia (koja je umrla 2007.), koja je radila izvan kuće.

Tijekom svog djetinjstva, veliku je radost izvlačila iz serenade svog odraza i smišljanja zamršenih plesnih rutina koje su pratile njezine melodične izvedbe. Slavna Nada Mamula poslužila joj je kao ultimativna muza i uzor. U društvu svoje odane majke trijumfirala je na brojnim natjecanjima i čak krasila pozornicu mjesečnih radijskih audicija. U tom periodu uspješno je završila poljoprivrednu školu i aktivno sudjelovala na berbi grožđa u Aleksandrovcu. U to vrijeme javio joj se glasoviti skladatelj Petar Tanasijević i ponudio joj snimanje popularne pjesme “Od izvora dva putića” (1964.).

Nakon što je sklopila ugovor s producentskom kućom PGP RTB, dobila je stan u Sarajevskoj ulici. Uvjeti ugovora predviđali su da će ona platiti cijenu stana prihodima od svoje rekordne prodaje. Istini za volju, tu je obvezu uspješno izvršila u narednoj godini. Nakon sedam godina braka razišla se s drugim suprugom Vladom Perovićem, koji je radio kao estradni menadžer. Kako kaže, ostavio ju je sa svim stvarima, dok je uzeo samo 200 riječi i 2 automobila.

Tijekom posjeta Kanadi 1999. godine susrela se s Milanom Milanovićem za kojeg će se iduće godine konačno udati. U početku joj je bio sklon ići na živce, no ubrzo je otkrila da je njegova odsutnost tijekom njezinih nastupa ostavila s neočekivanim osjećajem čežnje. Prema njezinim riječima, prisutnost pravog suputnika, nekoga s kime bi mogla sudjelovati u značajnim razgovorima i smijati se, a istovremeno joj dopuštajući slobodu da slijedi svoje strasti, bila je od najveće važnosti. Njihov brak trajao je do njegove smrti 2019. Lepa Lukić pojavila se i u nekoliko filmova. Prema mnogim kritičarima, vjerno se pojavila u filmu “Moj Bog je stvorio kafansku pjevačicu” (1972.) reditelja Jovana Žvanoviča, kao iu TV serijama i filmovima “Paja i Jara” (1973.), “Kamioni” (1972.). ), “Koncert kod susjeda” (1972.)), Naše aktivnosti (1973.). )…