U bogatom opusu Vajte ističu se i pesme poput “Prevari me srce moje”, “Azra” i “Zlatna ribica”, no pevač već nekoliko godina nije snimao nove pesme niti imao nastupe.Vajta, muzički umetnik rođen u Travniku, bio je frontmen grupe “Teška industrija” koja je stekla popularnost tokom 1975. i 1976. godine. U to vreme, Vajta se isticao kao jedan od najzanimljivijih likova na javnoj i muzičkoj sceni. Godine 1981, predstavljao je Jugoslaviju na Evroviziji sa pesmom “Lejla” i zauzeo 15. mesto.

U jednom periodu je bio aktivan na muzičkoj sceni, ali u poslednjih nekoliko godina nije snimao nove pesme niti nastupao. Kako je sam izjavio, iako je uplaćivao doprinose 40 godina, iznos njegove penzije iznosi samo 326 maraka, odnosno oko 172 evra.

Vajta je rano izgubio oca, te je od petnaeste godine morao samostalno zarađivati za život. Tokom svoje karijere, obavljao je različite poslove, uključujući rad u fabrici, molerske poslove, krojački posao, a čak je i radio kao livac u Austriji. Po povratku u Jugoslaviju 1971. godine, bavio se dizajniranjem, izradom i prodajom hipi nakita, istovremeno pevajući sa grupom “Veziri”, gde je zamenio Josipa Pejakovića.

Osim muzičke karijere, Vajta je zaigrao i u filmu “Nečista krv” Stojana Stojčića. Početkom rata preselio se u Hamburg, gde i danas živi, posvećen muzici.Vajta je rano izgubio oca, pa je od petnaeste godine morao zarađivati na različite načine, uključujući rad u fabrici, poslove molera, krojača i livca u Austriji. Nakon povratka iz Austrije 1971. godine, bavio se dizajniranjem, izradom i prodajom hipi nakita, istovremeno pevajući sa grupom “Veziri” gde je zamenio Josipa Pejakovića, koji se kasnije posvetio glumi.