Mladi ubica zatvoren je unutar zidova klinike, izolovan u prostoriji sa samo njegovim mislima kao društvom. Međutim, svaki njegov potez pomno je praćen budnim prisustvom i službenika za provođenje zakona i medicinskih stručnjaka, s namjerom da prouče i razumiju njegovu uvrnutu psihu. Mladić od 13 godina šokirao je narod Srbije kada je 3. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru počinio jedan od najtežih zločina ikad.

Uznemirujuće, pokazalo se da nije imao priliku da se ponovo spoji ni sa svojom majkom ni sa ocem tokom ovog burnog perioda. Kurir saznaje da je dječak primljen u psihijatrijsku ustanovu, gdje se često raspituje o mogućnosti otpuštanja i dozvoljenog odlaska. Šokantan i tragičan incident dogodio se 3. maja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, gdje je 13-godišnji dječak oduzeo živote devetoro svojih prijatelja i školskog čuvara.

Ovaj šokantni čin nasilja je također ostavio šest drugih ranjenih, što je izazvalo šok u cijeloj zajednici. Ono što ovu situaciju čini još uznemirujućom jeste činjenica da se mladi počinitelj često raspituje o broju ljudi koje je ubio. Osim toga, pokazuje veliko interesovanje za dobrobit svog najboljeg prijatelja, koji je trenutno na liječenju u Čikagu. Ovo pokazuje uznemirujuću kombinaciju radoznalosti i odvojenosti od težine njegovih postupaka.

Ogromnost i složenost ovog incidenta naglašava hitnu potrebu za razumijevanjem, podrškom i preventivnim mjerama kako bi se osigurala sigurnost i dobrobit učenika u školama. Kako navodi Kurir, dječak je primljen u psihijatrijsku ustanovu i često se raspituje o dužini boravka, pokazujući sličan osjećaj čežnje za slobodom koji bi iskusio da je kod kuće. Više puta se raspitivao o broju žrtava, ukazujući na nedostatak znanja o tom pitanju. Jedina sigurnost koju posjeduje je u vezi sa sudbinom čuvara, jer se osjećao primoran da se vrati i potvrdi svoju smrt.